HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

    KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde İstanbul'da faaliyet gösteren “Tiyatro Pencere” isimli tiyatro ekibi Tosya Fatih Ortaokulunda "Kızlar için El Ele" kampanyası kapsamında 8. sınıf kız öğrencilerine yönelik tiyatro etkinliğinde bulundu.

Fatih Ortaokulu Konferans salonunda yapılan programa İlçe Milli Eğitimim müdürü Volkan Pullu ve şube müdürleri katıldı. Profesyonel oyunculardan oluşan ekibin gösterisi öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi. Ekip kadrosunda sinema ve tiyatro oyuncusu Cide'de çekilen "Sağ Salim" film serisin de yer alan Yakup Yavru'da katıldı. Tiyatro sonunda Eğitim Bir Sen Tosya Temsilcisi Mehdi Toğrul ekibe, sanat yönetmenine ve okulda bu gösterinin oynanmasına ön ayak olan tüm kurumlara teşekkür etti.

Ünlü Tiyatro oyuncusu Yakup Yavru gazetecilere yaptığı kısa değerlendirmede ‘’ Biz bugün Tosya’da sahneye koyduğumuz Tiyatro gösteriminde bizi izleyen kardeşlerimize Kastamonu il ve ilçelerinde okuyan kız öğrencilerimizin Mesleki Teknik Liselere yönlendirilmesidir. Bizim örf ve adetlerimizde kadın her zaman önemli ve ön plandadır. Bu öğrenci kardeşlerimiz eğitim ve iş hayatında Mesleki Liseleri tercih ederek iş hayatına başarılı olmalarını sağlamaktır diye değerlendirmede bulundu.

 Tüm öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren ekip gösterilen ilgiden memnun olarak okuldan ayrıldı.






  (SDA-

Editör: TE Bilisim