06.04.2012 Cuma akşamı Tosya Müftülüğü konferans salonunda sahnelenen oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Tosya İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Himmet Polat,Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Tosya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin İpek,Tosya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Şeker , İlçe Milli Eğitim’e bağlı okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş tiyatro gösterisini izlemek üzere salonda bulundu.



 Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Tosya Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Yarıcı kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında; ‘’ Bizim kültürümüzde tiyatroyu, orta oyunu, gölge oyunu, köy seyirlik oyunları, meddahlık, danslı ve taklidi oyunlar şeklinde görürüz. Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamı sergiler. Yaşama sevincini yaratır. Geçmişi, günümüzü, geleceği anlamamıza yardımcı olur. Tiyatro, sorunlarımıza ışık tutar. Tiyatro, insanlar arasında halkın içinden doğmuş bir sanattır. Tiyatro hep iyiden, güzelden hoştan yana olmuştur’’.dedi



Müdür İbrahim Yarıcının konuşmasının ardında Tosya Anadolu Lisesi öğrencilerinin üstün performans sergiledikleri Moliere'nin "Cimri" adlı eserinden uyarladıkları  oyunda, paradan başka hiçbir şeye değer vermeyen, çok zengin olmasına rağmen hastalık derecesinde cimri bir adam olan Pinti Ercüment'in, kişiliğine uygun, kusurlu davranışlarını, onun şahsında cimri bir adamın düştüğü gülünç durumları, tuhaf davranışları sergilediği tiyatro oyununu sergilediler.





 Tiyatro oyunu 2 bölüm halinde sergilendi 1.bölüm sonunda Anadolu Lisesi Öğrencisi, misafirlere okuduğu 2 güzel eserle müzik ziyafeti verdi.


Daha sonra 2.bölümü sergileyen öğrenciler yaklaşık 1,5 saat süren oyun sonunda izleyiciler ve protokol tarafından takdir görerek alkışlandılar.



Tiyatro oyunu sonunda, izleyicilerin salondan ayrılması ile birlikte oyunda sahne alan öğrenciler ve oyunun sergilenmesinde emeği geçen öğretmenleri  başarılı bir performans sergilemenin haklı gururunu ve sevincini yaşadılar.







www.tosyahaberleri.com

bu başarılı performansından ötürü Tosya Anadolu Lisesi idaresini öğretmenlerini ve oyunda emeği geçen tüm öğrencileri tebrik eder Bir sonraki tiyatro oyununda buluşmak üzere başarılar diler.



normal">Habertürk : Sedat Ağacıkoğlu

Editör: TE Bilisim