TBMM Eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Eski Valisi Enis Yeter, İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen, Emin Çınar, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İl Genel Sekreteri Zafer Karahasan, İstanbul Kaskon Genel Başkanı Selami Çelebioğulları, Tayvan ve Tunus Büyükelçileri, İlçe Belediye Başkan ve Kaymakamları ile Ankara’daki Kastamonu’ lular katıldılar.








Başkent’te Kastamonu Günleri-8’ in açılışı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası Cide, İnebolu ve Tosya Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ile başladı. Programın açılış konuşmasını ise Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Şen yaptı. Şen konuşmasında Bu yıl 8.si düzenlenen Başkentte Kastamonu Günlerinin düzenlenmesindeki amacın Kastamonu’yu anlatmak, tanıtmak olduğunu Kastamonu’nun tanıtımının birkaç cümle ile yapılamayacağını, Kastamonu’nun okunmayı bekleyen bir tarih, keşfedilmeyi bekleyen bir coğrafya olduğunu sözlerine ekleyen Şen “Kastamonu bir büyük huzur” dedi.







Açılış konuşması sonrası kürsüye gelen Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş konuşmasında Kastamonu Havaalanı, Ilgaz Tüneli, Duble Yollar ve Yurdumtepe çalışmaları hakkında bilgiler vererek “Ankara’yı kendimize komşu görüyoruz. Kastamonu olarak Kastamonu dışında önemli varlıkların sahibiyiz. Biz şehrin büyümesini geciktiren sorunlar ile de uğraşıyoruz. Bir şehrin geleceğe yürümesi için neye ihtiyacı varsa hızla karşılamaya çalışıyoruz. 5 gün boyunca Kastamonu’yu Ankara’da tanıtacağız. Beyinlerdeki gizli hazine gün yüzüne çıkacak” dedi.



Bu yıl 8.si düzenlenen Başkent’te Kastamonu Günlerine bu yıl hemen hemen bütün Kaymakamlıklar ve Belediye Başkanlıkları katıldı. Bunun yanında el dokumları, hediyelik eşya, ilçelerin kendilerine has ürünleri, geleneksel yemekler standlarda yerlerini aldı. Ayrıca her bölge yöresel halk oyunlarını sergiledi.


 

Her yıl olduğu gibi Tosya Belediyesi yine etkinliğe damgasını vurdu. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki açılış programında ve stand önünde sergiledikleri gösterileri ile Halk oyunları ekibimiz katılımcılar arasında yoğun ilgi gördü.

Editör: TE Bilisim