Geçtiğimiz günlerde Bedel oyununu 4 seans olarak ilçemizde eğitim gören 9 ve 10’uncu sınıflara ve 1 seansını halka olmak üzere 5 kez sahneleyen Tosya Tiyatro Kulübü’nün aynı oyunu tekrar sahnelendi. 6’ncı seans olarak sahnelenen tiyatro oyununu Tosya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Nal, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Reşit Çetinkaya ve öğrenciler izledi.

Oyun Cumartesi günü akşamı 7’nci seans olarak halka tekrar sahnelendi.  İlgiyle izlenen oyun ailelere ve öğrencilere ders niteliği taşıyor.Madde bağımlılığının tedavi sürecini anlatan oyunda; arkadaş çevresinin uyuşturucuya bulaştırdığı gencin AMATEM’de tedavi olarak tekrar eski haline dönmesi anlatılıyor.  

Tosya Tiyatro Kulübü’nün sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğini belirten Tosya Tiyatro Kulübü Derneği Başkanı Ahmet Çataloğlu; “Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla bu oyunu sahneledik. Özenti ile başlanan zararlı alışkanlıkların bedeli hem çocuklara hemde aileye ağır sonuçları olabiliyor. Bu oyunda ailelerin çocuklarına göstereceği sevgi ve ilginin çocukları kötü alışkanlıklarından uzak tutabileceği yönünde mesaj vermek istedik.Sosyal sorumluluk projelerimiz gençlere yönelik ahlak konularını anlatan oyunlar ile çocuklara yönelik trafik oyunları ile devam edecek” diye konuştu. 






Faaliyetlerine devam eden Tosya Tiyatro Kulübü ilkokul öğrencilerine 23 Nisan 2016 Cumartesi günü özel eğlence programı düzenleyecek.
Editör: TE Bilisim