SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) –  Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu heyeti Tosya’yı ziyaret ederek, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. 

Koruma Kurulu Müdürü Yusuf Kıraç ile birlikte Tosya’yı ziyaret eden Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu heyeti, ilk olarak Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’i ziyaret etti. Başkan Şahin’den Tosya’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan heyet başkanı Hakkı Acun, Tosya’da yapımı devam eden ve yapılması düşünülen projeleri yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Sorumlu oldukları il ve ilçelerden Kurula gelen projeleri Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu mevzuatına uyduğu ölçüde desteklediklerini belirten heyet yetkilileri, “Tarihi dokuların bozulmadan gün yüzüne çıkarılmasını destekliyoruz. Şu ana kadar kurulumuza gelen projelerin hepsi bizim mevzuatımıza uygun. Tosya’da bu manada gelen projeleri inceleyip nihai kararı vereceğiz” dedi.

Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu adına kısa açıklama yapan Ankara Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof.Dr Hakkı Acun ‘’Tosya farklılığı olan bir ilçe eğer siz bunlara sahip çıkmaz iseniz bu değerlerinizi kaybedersiniz. Unutmayın ki Farklılık ilgi çeker, İlgi ise Bilgiyi doğurur, Bilgi ise para getirir. O yüzden farklılıklarınızı korumalısınız. Farklılığını kaybeden karakterini kaybeder’ ’dedi.

Anıtlar Yüksek Kurulu üyelerinin devam eden projeleri yerinde inceleyerek özellikle Tosya Mer'aşi Abdurrahman Paşa Camii’nde cami imamı Mehmet Emin Gemalmaz’dan detaylı bilgi aldılar.








  (SDA-

Editör: TE Bilisim