Kıymetli Mahalle Sakinlerim
31 Mart 2019 Yerel Seçimleri itibariyle sizlerin destek ve hoşgörüsü ile Muhtarlık vazifesine temsil oldum. 2019 Yılından bu yana Mahallemizde Belediyemiz işbirliği ile yapmış olduğumuz hizmetlerimiz ve çalışmalarımızı siz mahalle sakinleri ile buluşturmaktan mutluluk ve onur duydum. Yeri geldi Memleketin Siyasi Aktörleri ile karşı karşıya geldik, yeri geldi kol kola gezdik. Görevim süresince derdim kimseyi üzmek ve kırmak olmadı. Elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştım.

Mahalle sınırlarımız içerisinde bulunan Çadırcı sokak diye bilinen yerde 750 M2 Büyüklüğünde Çocuk Parkı Yapımı için çok uğraş verdik ve sonunda başardık. Yine sınırlarımız içinde bulunan Aldede Mezarlığı Çevre Düzenlemesi ve bitişik arsanın temizlik ve araç parkı olarak kullanılabilmesi için Arsa sahiplerinin de rızası alınarak kullanmaya başladık. Şeyh İsmail Rumi Camisi’nin restorasyonunu takip ettik ve Cami bahçesinde bulunan Lavabo kısmını Cami bahçesinden çıkartarak, Belediyemiz adına tapulu arsaya Mahalle sakinlerimizin emek, gayret ve imkanları ile Lavabo ve WC yi inşa ettik. İtfaiye Köprüsü üstü diye tabir ettiğimiz bölgede yaya yollarının yapımı, ışıklandırılması, korkuluk demirlerinin tamamlanması ve çay içerisinin beton zemin ile kaplanmasında gerekli çalışmaları yaptım,

Yeri geldi atıştık, Yeri geldi barıştık. Bu atışma ve barışma elbette Mahallemiz sakinlerimizin rahatlığı ve güzel bir çevrede yaşama imkanlarını sağlamak içindi. Mahallemiz sınırları içinde 7 adet Ramazan Fırınını Malzemesini Belediyemizden İşçiliğini Siz değerli mahalle sakinlerimiz tarafından karşılanarak yapımını sağladık. Menfi Hoca Mezarlığı etrafında ikamet eden vatandaşlarımızın Ezân-ı Muhammedî’yi duyamadıklarından dolayı yeni bir Ezan sistemi kurduk.

Tosya'da Gençler Siyer-i Nebi Yarışmasında Tosya'da Gençler Siyer-i Nebi Yarışmasında

Belediyemiz yapmış olduğu Parke çalışmalarını elbette ben yaptırdım diyecek değilim fakat bizlerin istek ve görüşleri doğrultusunda yapıldığını da unutmayalım. Elimizden geldiğince Mahallemiz sınırlarında bulunan Kadınlarımızın kullanımında olan Mescitlerin yıllık kömür ve yakacağına katkıda bulunduk.
Mahallemizde yol genişletmesi, kumlanması, asfalt yapımı ve parke yapımı oldukça yeterli ölçüde tamamlanmış ve eksik olan kısımlarımızın da önümüzdeki dönem de takipçisi olacağımı bilmenizi isterim.
Kaymakamlığımız ve Belediyemiz tarafından Engelli, İhtiyaç Sahibi vatandaşlarımıza teslim edilmek üzere bizlere emanet edilen Gıda, Nakit ve Kömür gibi malzemelerin dağıtımını ve teslimini 5 yıldır yapmaktayım. Elbet Sağ elin verdiğini sol elin bilmemesi gerekir. İnşallah kimseyi üzmeden, kırmadan ve incitmeden görevimizi yapmışızdır.
Muhtarlık sadece maaş ve silah ruhsatı için Bağ kur priminin devlet tarafından ödenmesi için yapılacak bir sorumluluk değildir. Görev süresinde Rabbimin rızasını elde etmek ve bir hayır duası alabilmek benim ve arkadaşlarımın da isteğidir.

Bu sebep ile 28 yıllık Belediyecilik Tecrübesi ve Dernek yöneticiliğinin bana vermiş olduğu özgüven ve Arkadaşlarımın, Dostlarımın desteği  ile Hizmetlerin devamı için Yine Yeniden  Muhtarlığa aday olduğumu sizlerle paylaşmak isterim. Sözlerime son verirken Hepinizi Saygı ve Sevgilerimle Selamlıyorum.
 

                                Hasan Şamil AS
                        Hocaimat Mahallesi Muhtarı ve Muhtar

Whatsapp Image 2024 02 05 At 11.08.08

Whatsapp Image 2024 02 05 At 11.08.08 (3)

Whatsapp Image 2024 02 05 At 11.08.08 (1)

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU