Kıymetli Hemşerilerimiz, Bir insanlık dramının yaşandığı ve yetkililerin duyarsız kaldığı Türk yurdu olan Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çekmek istiyoruz.

Müslüman Türk olmayı başlı başına bir tehdit ve suç sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta ve bu gözaltılar ya idam ya da işkence sonucunda katliamla sonuçlanmaktadır. Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir. Özellikle Ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta sözde demokrasi havarileri özlerindeki "haçlı" ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar. Tosya Ülkü Ocağı olarak, dün olduğu gibi bugünde zalimin zulmüne karşı soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Ülkücüler ve Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan davasının müdafii olmaya devam edecekler, "Gök Bayrak"ı tıp ki "Al Bayrak" gibi namusları bileceklerdir.

Son Ülkücü nefesini vermediği ve kanımızın son damlası akmadığı sürece Doğu Türkistan sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Acılarını yüreğimizde hissedecek dertlerini derdimiz kabul edeceğiz. Ebedi yurdumuz Anadolu'dan, kadim yurdumuz Doğu Türkistan'a olan hasretimizi genç dimağlara ilmek ilmek dokuyacağız. Medeniyetimizin beşiği Kaşgar'ı, sızlayan yaramız Urumçi'yi unutturmayacağız. Gulca'yı, Turfan'ı, Kumul'u vatan toprağı olarak görmeye devam edecek Altay'ı kendimize yar bileceğiz. Bu bilinç ile soydaşlarımızın derdini derdimiz, kederlerini kederimiz kabul ederek haklı davalarını her türlü platformda dile getireceğiz. Kaşgar'da yaşanan olaylar sırasında alçakça şehit edilen 28 Uygur Türk'ü başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarının şad, mekânlarının cennet olmasını Yüce Allah(c.c.)'tan niyaz ediyoruz.

Hiç şüphesiz katil Çin ve zulme SESSİZ KALANLAR, işlediği cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde mutlaka verecektir. Tosya Ülkü Ocağı olarak, ilçemizdeki tüm STK’ları Doğu Türkistan’daki zulme karşı sessiz kalmamaya davet ediyoruz! Ayrıca başta Türkiye Cumhuriyeti'nin önceki ve kurulacak yeni hükümeti olmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatını ve gerçekleştirilen bu zulme hassasiyet gösterebilecek tüm ülkeleri devam eden bu soykırımı bir an önce durdurması için Çin Hükümetine karşı harekete geçmeye davet ediyoruz!

Tosya Ülkü Ocağı

Haluk Yakar

Başkan

Editör: TE Bilisim