Osmancık Ziraat Odası Başkanı Zerat Zeytinli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in müdahale alım fiyatlarını açıkladığını belirterek bir açıklama yaptı.
2012 yılı çeltik alım fiyatlarının belirlendiğini ifade eden Zeytinli, ''Sayın Bakanımız Mehdi Eker, yaptığı açıklama ile 2011 yılında ton başına 1.060 TL olarak açıklanan Osmancık çeşidi çeltik müdahale alım fiyatının bu yıl için ton başına 1.165 TL olarak belirlendiğini bildirdi. Bu fiyatlara ilave olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 100 TL/tonluk primin yanında gübre, mazot, sertifikalı tohum kullanımı ve toprak analizi gibi destek ödemelerine 2012 yılında da devam edileceğini belirtti. Çiftçilerimize sunulan bu destekler üreticilerimizi, çiftçilerimizi ve bizleri de rahatlatmakta ve daha iyi ürün sunulmalarına katkı sağlamaktadır'' dedi.
Bakanlığın belirlediği fiyatlar kapsamında 60 randıman Osmancık çeşidi çeltik müdahale alım fiyatının bakanlık tarafından ton başına verilen 122 TL prim ve diğer desteklerle birlikte bin 287 TL'ye yükseltildiğinin altını çizen Zeytinli, ''Yeni çeltik fiyatlarının tüm çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca gerçekleştirilen desteklerin sunulmasında, Osmancık ve Çorum çiftçilerimizin hak ettikleri destekleri almaları konusunda bizlere her zaman destek olarak yanımızda bulunan Ak Parti Çorum Milletvekilimiz Salim Uslu, Dr. Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım'a kurumum ve çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum'' dedi.
Editör: TE Bilisim