SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) –Ankara 1. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Tosya’da bir dizi incelemede bulunarak, kültür varlığı olarak kayıt altına alınan değerlerimizi denetledi.

 Tosya’da Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca daha önceden kaydedilmiş yapıların denetimleri belediye yetkilileri tarafından yapıldı. Tosya Hoca fakı Mahallesi’nde 15 Ocak 1906 tarihinde doğan ve yıllar sonra sürgünler yaşayıp Yunanistan’da Başbakanlıktan sonra gelen makamlara kadar yükselen Markos Vafiadis’in doğduğu evde de kurul üyeleri incelemelerde bulunurken Başkan Kazım Şahin buranın restore edilerek kent tarihi müzesi yapılacağına dikkat çekti.

İncelemeler sırasında Başkan Kazım Şahin; “Markos’un evi Tosya’nın turizmi konusunda özellikle Yunanistan ve yabancı ülkelere iyi bir tanıtım fırsatı olacaktır. Kent Tarihi Müzesi olarak restore edilecek olan konakta Tosya’nın sosyal, kültürel, turistik ve tarihi objeleri sergilenecek. Tosya için önem arz eden bu kültür hizmetimizin 2018 yılında hizmete girmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.




Editör: TE Bilisim