Yeni sapaca köyü ilçemize en yakın köy olması ve büyük bir köy olması ile beraber, D-100 yolunun kenarında olması gibi birçok özelliği vardı. Ancak bununla beraber cami ve müştemilatının düzenlenmesi şadırvanın yapılması bahçe düzeninin yapılması gibi bir çok güzellikte bir sene gibi kısa zamanda çalışmalar yapıldı. Görevlimiz Hüseyin hocamız ve Muhtarımız cemaatimizin de desteğini alarak bereketli bir çalışmanın içine girildi.
          Bunları yapılırken bir eksiklik gözden kaçmıyordu. O da köyümüzde bir kuran kursu eksikti. İşte bu büyük eksiklik bu hafta hizmete giren kuran kursumuzun faaliyetlerine başlaması ile giderildi.
          İlçe Müftümüz Basri BEKTAŞ Kursu ziyaret ederek kursiyerlere şunları söyledi: “ Bu Allah Kelamıdır. Yeryüzünde Allah onu istediğine verir. Ve istediğine muhafaza ettirir. Bu kelamullahı en iyi bizim ecdadımız korumuş ve yaymıştır. Allah da onları bu sayede yüceltmiştir. Şimdi sizin elinizle bunu korutuyor. Ne mutlu size ki hayatınızın bir bölümü Kuran ile geçecek. Bilin ki Kuran ile geçen ömrünüzden asla hesaba çekilmeyeceksiniz. Çünkü o dakikalar cennette geçen dakikalardır. Yarın bu fotoğrafı gördüğümüzde sevinecek ve iyi ki oraya gitmişim diyeceksiniz. İşte bu gün hem ölülerimiz ve hem de dirilerimiz bayram etmektedir. Emeği geçen sebep olan ve maddi veya manevi katkı sağlayan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor. Rabbimden dünya ve ahiret afiyetler diliyorum.” dedi
Editör: TE Bilisim