Tamamını projelendirilerek Yemeniciler Çarşısı’nın yeniden yapılması için geçtiğimiz aylarda kolları sıvayan Tosya Belediyesi alt yapı yenileme işlemlerinde son yaklaşırken yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Şahin tahmin edilenden çok daha öte olumsuz bir alt yapı ile karşılaşıldığını ifade etti.

Çarşı içinin dışında yürütülen çalışmalar esnasında ana cadde üzerinde de su ve kanalizasyon hattının tamamen yenilendiğini belirten Başkan Şahin Tosya Belediyesi’nin operasonel kabiliyetine dikkat çekerek yine burada kullanılacak olan renkli parke taşlarının da belediye bünyesinde üretildiğini açıkladı.

Yeraltının hemen hemen tamamında su kaçağı olduğunu ve bu kaçakların binaların alt kısımlarında olumsuzluklara yol açtığını belirten Başkan Şahin aynı zamanda bu denli büyük ve detaylı bir projenin tamamlanması için cesaret ve kabiliyet olması gerektiğini ifade etti.


Cephe kaplamalarından dekoratif aydınlatmalara varana kadar alanın canlanması için birçok yatırımın da buraya yapılacağı ifade edilirken, çalışmaların kışa girmeden bitirileceği dile getirildi.

Editör: TE Bilisim