Yavuz Selim Mahallesi’nde yapımına başlanan ve maddi imkansızlıklardan dolayı inşaatı durma noktasına gelen Mermer Direk Kur’an Kursu hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

30 Mart 2014 mahalli idareler seçimlerinde Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı seçilen Hasan Kesgin ilk iş olarak Mermer Direk Camii’nin çevre düzenlemesini yaparak otlardan ve çalılardan temizledi.

Çalışmalara hızla devam eden Muhtar Hasan Kesgin mahallenin fiziki şartlarının iyileştirilmesi için Belediye Başkanı Kazım Şahin’e taleplerini iletti. Mahallede incelemelerde bulunan Başkan Şahin eksikliklerin giderilmesi için çalışmalara başladı. İlk olarak mezarlık yolu yapılarak mahallelinin hizmetine sunuldu. Mahallenin bozuk olan yolları ekipler tarafından asfaltlanarak araçların rahat gidişi sağlandı.

Mahalleye hizmete devam eden Muhtar Hasan Kesgin cami yanında Mermer Direk Kur’an Kursu inşaatına başladı. Hayırseverlerin katkılarıyla yapımı devam eden inşaat iki kat hasırın atılmasının ardından bu günlerde maddi imkânsızlıklar nedeniyle durma noktasına geldi.

 Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Hasan Kesgin; “Muhtar seçildikten sonra mahallenin daha iyi hizmet alabilmesi için çalışmalara başladık, ilk olarak eksiklikleri tespit ettik. Belediye Başkanımız Sayın Kazım Şahin’e taleplerimizi ilettim. Başkanımız geldi inceledi, eksikliklerin giderileceğini söyledi. Belediye ekipleri önce mezarlığımızın yolunu açtı, sonra da bozuk olan mahallemizin yolunu asfaltladı. Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.

Mermer Direk Camii’nin çevre düzenlemesini yaptık ve camiye yakışır bir görünüm kazandırdık. Mahallemizde Kur’an Kursu olmadığı için Kur’an Kursu yapımına başladık. İnşaat başlarken komplike bir yapı olsun istedik. Kur’an Kursu binasında öğrencilerin ihtiyaç duyduğu okuma ve çalışma salonlarının yanında hocaların kalabileceği lojman ve ilaveten aşevi ile yemekhane olsun istedik. Hayırseverlerimizin katkısıyla inşaata başladık. İki kat hasır attık ve inşaat maddi imkansızlıklardan dolayı durma noktasına geldi.

Mermer Direk Kur’an Kursunu bir an önce bitirebilmek için hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. İnşallah Mermer Direk Kur’an Kursumuzu tamamladığımızda Kalkan Dede Türbesi’nin fiziki şartlarının iyileştirmesini yapacağız ve türbeye giden yolu yapacağız.

Ben bütün hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah yardımlarının karşılığını kat kat verir, Mermer Direk Kur’an Kursumuzun inşaatını tamamlamak için hayırseverlerin destek ve yardımlarını bekliyoruz” dedi.    

Editör: TE Bilisim