Tosya'da başlayan yoğu kar yağışı sonrası öğrencilerin en merak ettiği sorulardan birisi de Tosya'da yarın okullar tatil edilecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tekirdağ için kar yağışı uyarısı yaptı. Bugün öğleden sonra başlayan kar yağışı sonrası, öğrencileri tatil heyecanı sardı ve en merak edilen konulardan birisi de Tosya'da okullar tatil mi? sorusunun cevabı oldu.

İlçe Milli Eğitimden edinilen bilgilere göre 29.12.2016 Perşembe günü Tosya'da okullarda eğitim ve öğretime ara verilmeyecektir. Öğrencilerin ulaşımını engeleyecek bir kar yağışı olmadığı Köy ve şehiriçi yolların açık olması nedeni ile ilçede ki tüm okullarda eğitim öğretime yarın devam edilecektir.

KARDA YÜRÜRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN
Karda veya buzlanmış zeminde yürürken nelere dikkat etmeli? Düşme, burkulma veya kayma anında nasıl hareket etmeli? Kırık ve çatlaklara ilk müdahale nasıl yapılmalı? Uzmanlar, karda yürüme tekniklerini ve alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

"Öncelikle elleri cebe sokmamaya özen göstermek gerekiyor. Çünkü bu şekilde tutunma imkanınızı kaybedersiniz ve buna ek olarak dengenizi de sağlamakta zorlanırsınız. Hava ne kadar soğuk olursa olsun elleri cebe sokmamak gerekiyor. Elde torba ya da çanta gibi şeyler de taşımamak gerekiyor karda. Bu hem dengede durabilmek hem de düşerken bedeninizi kollamak için gerekli. Kullanılan ayakkabılar da altları kaymayanlardan olmalı. Karda buzda yürümeyi sağlayan altları çivili lastik kılıflar da kullanılabilir. Karlı havalarda yokuş aşağı yürümekten kaçınılması gerekir. Yaşlıların yalnız başına çıkmaması gerekir. Çünkü kayma, düşme ihtimalleri fazladır. Yokuşlara, merdivenlere dikkat etmek gerekiyor. Mutlaka herkes önüne bakarak engelleri görerek ve buzlu alanları tespit ederek yürümeli."

Foto : Metin Bektaş


Editör: TE Bilisim