Tosya Müftülük konferans salonunda düzenlenen konferansa Tosya Müftüsü Vekili Muhsin Özdemir, Din görevlileri, Umreciler ve yakınları katıldı. Konferans saygı duruşu ve istiklal marşının akabinde diyanet işleri görevlisinin okuduğu Kuranı Kerim ile başladı. Ardından umre ile ilgili hazırlanan slâyt gösterisi izlendi.


Daha sonra ‘'Kutsal topraklara yolculuk'' konulu konferansını veren Tosya Müftü Vekili Muhsin Özdemir yaptığı konuşmada günahlardan arınma isteğinin yanında, umre seyahatini bizim için önemli kılan başka husus da o kutsal mekânlara duyduğumuz hasrettir. Sevgili peygamberimizin doğduğu, ilk vahyin nazil olduğu her bir köşesi hatıralarla dolu Medine’yi ziyaret etmenin, namazlarda yöneldiğimiz Kabe’ye dokunabilmenin hayalini yaşıyoruz.


Medine'yi ziyaret etmenin, sevgili peygamberimizin kabrine gidip selam vermenin Hz Ebubekir'in Hz Ömer'in Hz Osman'ın, Hz Âlinin ve diğer sahabelerin saf tutup namaz kıldığı yerlerde saf tutup namaz kılmanın özlemini yaşıyoruz. Diyanet işleri başkanlığımız sizi hayallerine kavuşturmak için özlemlerinizi dindirmek için Kuran ve sünnet ışığında bidat ve hurafelerden uzak, deneyimli kadrosu ile rehberlik etmek üzere umre organizasyonları düzenlemektedir.



Bu konferansı düzenleyen ilçe müftülüğümüze  ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu kutsal yolculuğa niyet edenlerin sağlık, sıhhat ve huzur içinde ibadetlerini yaparak dönmelerini niyaz ediyorum diye konuştu.






Editör: TE Bilisim