Türkiye’de toplam 2200 yeminli mali müşavir faaliyet gösteriyor. Geçtiğimiz yıl Maliye Bakanlığı’ndaki Vergi Müfettişliği görevinden istifa ederek yeminli müşavir olarak hizmet vermeye başlayan Mustafa Şener Türkiye’nin en genç yeminli mali müşaviri oldu.

Tosya doğumlu olan hemşerimiz Mustafa Şener ilk ve ortaokulu Tosya’da okudu.

1977 yılı doğumlu olan Mustafa Şener, İlkokulu Tosya Sakarya İlkokulunda okudu. Tosya Mithat Boyner Anadolu Lisesi’nin orta kısmından 1992 yılında mezun olduktan sonra Kastamonu GÖL Anadolu Öğretmen Lisesi’ni 1995 ‘te bitirdi. 1995-1999 yılları arasında lisans eğitimini sürdürdüğü İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 1999 yılında mezunu oldu. 19 Mayıs Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı “Kamu Hukuku” alanında yüksek lisans mezunu olan Mustafa ŞENER’in Vergi Müfettişleri Derneği Yayını olan “Türk Vergi Hukukunda Uzlaşma” adlı bir kitabı mevcuttur. İyi derecede İngilizce bilen Mustafa Şener iki çocuk babasıdır.

2000 yılında İstanbul Defterdarlığında göreve başlayan Mustafa ŞENER, 2001 yılından itibaren 15 Aralık 2014 tarihine kadar yaklaşık 14 yıl Maliye Bakanlığında Vergi Müfettişi olarak İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Samsun illerinde görev yapmıştır. Mustafa ŞENER, 15 Aralık 2014 tarihinde Maliye Bakanlığı’ndaki Vergi Müfettişliği görevinden istifa ederek Yeminli Mali Müşavir olarak özel sektörde hizmet vermeye başlamıştır. Hemşerimiz olup ta Kastamonu’da yetişen ilk Yeminli Mali Müşaviri olan Mustafa ŞENER, Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası üyesi olup, Türkiye’de de en genç Yeminli Mali Müşavirlerden biridir.

Editör: TE Bilisim