Konferans programında farklı bir güzellik yaşatılacağını ve İki cihan Serveri Hz. Muhammed (sav) Efendimizin “Sakalı Şeriflerinin” de ziyaretinin gerçekleştirileceğini ifade eden Çalık, “Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Efendimizin Sakalı Şeriflerinin de bu programda ziyarete açılacak olmasıyla, programa gelenler öncelikle çok güzel bir konferans ortamını yaşayacaklar.

 

Vizyoner projeleriyle, göz kamaştıran çalışmalarıyla, toplumsal dinamikleri harekete geçiren faaliyetleriyle, öncü kimliğiyle dikkat çeken Tüm Kastamonulular Derneği TÜMKASDER, yine çok önemli bir etkinliğe imza atıyor. TÜMKASDER, 20 Kasım saat 20.00’da Çorlu’da bulunan Atikup düğün salonunda manevi iklimimize farklı pencereler açacak bir konferans gerçekleştiriliyor. Araştırmacı Yazar İsmail Cerit’in konuşmacı olarak katılacağı konferansın, TÜMKASDER’in toplumumuzun çimentosu olan maneviyat alanında yaptığı faaliyetlerden sadece birisi olduğunu belirten TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, “Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’i anlayıp, O’nun getirdiği ilahi dinin yansımaları noktasında her birimizin üzerine düşen yükümlülükler var. İslam coğrafyalarının böylesine sancılı olduğu, Müslümanların gözyaşı ve kan ile imtihan edildiği bugün, iki cihan serveri Hz. Muhammed (sav) Efendimizin düsturlarına, O’nun sünneti seniyyesine, O’nun bizlere aktardığı ümmet tasavvuruna her zamandan daha çok sarılmalı, kendimize çeki düzen vermeliyiz.

 

Bu bağlamda, TÜMKASDER olarak, Araştırmacı Yazar İsmail Cerit’in konuşmacı olarak teşrif edeceği Peygamber Efendimizi (sav) an(la)mak konulu konferansımızın, eksikliklerimizi daha yakından görme, ümmet olma şuurumuza daha fazla katkı sağlama noktasında çok önemli bilgiler ihtiva edeceğini, ufkumuzu açacağını düşünüyorum” dedi.

 

TÜMKASDER’in sosyal yardımlaşma ve dayanışmayla birlikte, aynı zamanda toplumun manevi dinamiklerinde de çok önemli açılımlar sağlamak için çabaladığını belirten Çalık, “Maneviyatı yok olan toplumlar, tarihten silinmeye mahkumdur. Çünkü, milli manevi değerler, tarihten gelen mirasımız, dinimizin bizlere emrettiği, Peygamber Efendimizin (sav) hayatından bizlere yansıyan tüm güzellikler, aslında toplumumuzun temelinde önemli bir çimento olmaktadır. Bu değerlere sıkı sıkı sarılıp, kendimize çeki düzen verebilirsek, işte o zaman en iyi sosyal bireylerden birisi haline geliriz. Çünkü Resulullah (sav) bize, ahlakı öğretmiştir, adaleti öğretmiştir, yardımlaşmayı öğretmiştir, medeniyeti öğretmiştir” diye konuştu.

 

Konferans programında ayrıca farklı bir güzellik yaşatılacağını ve İki cihan Serveri Hz. Muhammed (sav) Efendimizin “Sakalı Şeriflerinin” de ziyaretinin gerçekleştirileceğini ifade eden Çalık, “Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Efendimizin Sakalı Şeriflerinin de bu programda ziyarete açılacak olmasıyla, programa gelenler öncelikle çok güzel bir konferans ortamını yaşayacaklar. Aynı zamanda Resulullah (sav) Efendimizin de hatıralarımızda tasavvurunu yaşatacak olan Sakalı Şerifini görme imkanı bulacaklar” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim