Sedat İnceer isimli vatandaşın 1 Şubat 1998 tarihinde TRT Türk Halk Müziği Yayın Müdürlüğüne yazmış olduğu dilekçede ''Tiridine Bandım''türküsünün Tosya ilçesine ait olduğuna dair dilekçe gönderdi.Sedat İnceer dilekçesinde TRT yayınlarında ''Tiridine Bandım '' türküsünün başka bir yöreye ait olduğu anons edilmiş ve TRT kayıtlarında da bu şekilde olduğunu beyan ederek bu yanlışın düzeltilmesini istemişdir.



Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu yazdığı cevap yazıda Türkünün Kastamonu ili Tosya İlçesine ait olduğunu ve TRT kayıtlarının bu şekilde düzeltildiği yazmıştır.




Bu belge ve yazışmalara rağmen Yakın zamanda vizyona girecek olan Manda Yuva Yapmış Söğüt Dalına filminin çevrildiği yer ve konusunun Araç İlçesi Çaykaşı köyünde belirtilmiştir. Yöremize ait olan bu Türkünün Tosya'ya ait olduğunun filim başında ve sonunda yazılı olarak Tüm flim izleyicilerine bilgi olarak verilmesi gerektiğini flim yönetmeni ve oyuncusu İlyas İlbey'e mektup ile göndermiştir.

Sayın Sedat İnceer www.tosyahaberleri.com haber sitemiz ile irtibata geçerek bu konuyu Tosya halkına ve idarecilere önemle duyurmamızı istemiştir.



Editör: TE Bilisim