Kastamonu Umut Sağlıkçılar Derneği ile Tosya İş Adamları Derneği’nin birlikte organize ettiği “Anadolu’dan Afrika’ya uzanan şefkat eli” konulu konferans 12 Ocak Cumartesi günü Tosya Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak Op. Dr. Fahrettin Er katıldı.

Anadolu insanının yardımseverliğini dünyaya duyurmak için yola çıkan ekibin yaptıkları ameliyatlar, ilginç ve ibretlik hadiselerin anlatıldığı söyleşide, farklı ülkeler olmak üzere defalarca sağlık taramasına katıldığını, iki defa sıtma olduğunu ve hastalığın şiddetiyle günlerce ateşler içinde kaldığını anlatan Dr. Fahrettin Er, kendi derneklerinin organizasyonlarıyla binlerce hastayı muayene, yüzlercesini ameliyat ettiklerini ve tonlarca ücretsiz ilaç dağıttıklarını söyledi.






Yararlı çalışmalarından ötürü, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin kendisine vatandaşlık ve kırmızı pasaport verdiğine dikkat çeken Er, sağlık hizmeti sunmanın yanında Anadolu insanının yardımlarını ulaştırarak okullar yaptıklarını, her biri 10-15 köye hayat veren su kuyuları açtıklarını, bağışlananları ve kendi kurbanlarını bu ülkelerde keserek fakir halka dağıttıklarını, yedi yüze yakın, özellikle yetim ve öksüz öğrenciyi okuttuklarını vurguladı.

Editör: TE Bilisim