Tosya ilçemizde gerçekleştirilmesi planlanan 3 yıldızlı otel yatırımı için Miray Otel Turizm San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü ve Üstün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan DİKMENLİOĞLU ile yapılan görüşmeler sonucu firmanın yatırımı için sağlanabilecek en uygun desteğin bölgesel destek unsurlarını içeren bir yatırım teşvik belgesi olduğu kararlaştırıldı. Verilen kararın ardından çalışmalarını yoğunlaştıran Kastamonu YDO sabit yatırım tutarı bir milyon TL’yi bulan 3 yıldızlı otel yatırımı için yatırımcımıza bölgesel yatırım teşvik belgesi sağladı.

 

Söz konusu teşvik belgesi ile 4. Bölge teşvik desteklerinden faydalanacak olan Miray Otel Turizm San. Tic. Ltd. Şti. yatırım döneminde alacağı makine, ekipmanlar ve yapacağı tefrişat için KDV muafiyeti, yatırımı için kredi kullanımı durumunda da %4 faiz indirimi, yatırım tamamlandıktan sonra ise istihdam edeceği personel için 6 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği muafiyeti ve %70 kurumlar vergisi indirimi kazanacaktır.

 

Turizm yatırım belgeli 3 yıldızlı otel bünyesinde toplam 24 oda ve 48 yatak kapasitesi bulunması öngörülmektedir. Konaklama hizmetinin yanı sıra 150 kişilik lokantası, profesyonel jimnastik aletlerinin bulunduğu kondisyon salonlu yaşam merkezi ve açık yüzme havuzu ile Tosya ilçesinde fark yaratacak bir yatırım olacağını belirten Miray Otel Genel Müdürü Hakan DİKMENLİOĞLU Tosya’nın ekonomik gelişimi ve sanayi alt yapısının gelişimine paralel olarak hizmet sektöründe yatırım yapacaklarını ve bu yatırımla birlikte Tosya’nın bulunduğu coğrafyada farklı bir algısının oluşacağını belirtti. DİKMENLİOĞLU, Kastamonu YDO’nun yatırım teşvik belgesi süreçlerinde kendilerini sürekli bilgilendirerek etkin bir danışmanlık hizmeti verdiğini ve Tosya’nın Kastamonu YDO’nun sunmuş olduğu bu hizmetten daha fazla faydalanması gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim