Tosya’da yayın yapan bir birinden değerli günlük gazete ve internet sitelerine şimdi ise Tosya televizyonu (Tosya TV) eklendi.

Tosya TV, test yayınlarını tamamlamasının ardından,kısa süre içerisinde yaptığı canlı yayınlar ile izleyici portföyünü hızla geliştirerek Tosya’nın yeni sesi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

En son yaptığı canlı yayınla Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ve Hakim Sunel Öner Türköz çiftinin biricik oğulları Cahit Berkay Türköz’ün sünnet düğününün,Doğramacı otel ve üç oluları sosyal tesislerindeki görüntülerini canlı olarak yayınlayarak binlerce kişinin izlemesi sağladı.

Tosya Tv’nin günlük yayın akışının Tosya haberleri ağırlıklı olacağını ifade eden Tosya TV Genel Müdürü Alattin Keşoğlu,Tosya’daki tüm gelişmeleri ve haberleri yakından takip edeceklerini belirterek,’’Tosyalı  tüm hemşerilerimiz Türkiye ve Dünyanın her yerinden  Tosya’dan haberdar olabilecekler. Yayıncılığın etik kurallarının dışına çıkmadan ilkeli yayıncılık iddiasındayız’’ dedi.

Keşoğlu,’’Ülkemizde yüzlerce yerel televizyon kanalı yayın yapmaktadır. Bu çok önemli bir gelişmedir. Yerel TV deyip geçmeyin. Yerel gazeteler  ve yerel internet siteleri gibi yerel televizyonların da toplum hayatımızda önemli işlevleri vardır. Çünkü halkın gerçek gündemini onlar tutarlar. Bir yerde yetkililerin görevlerini tam olarak yapabilmeleri için yol gösterirler. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin sesini duyurarak onların güçlenmesini sağlarlar. En önemlisi de yerel kültürel değerlerimizi ve mirasımızı bu yerel yayınlar sayesinde tanıtırız’’diye konuştu.


Keşoğlu,’’Ulusal kanallar niye yerel yayın yapmıyor diye yadırgamamalıyız. Onlar bize evrensel bir ufuk çiziyor. Bir de mahalli ufuk çizecek, mahalli bilgiler verecek televizyonlara ihtiyaç var. İşte yerel ve bölgesel televizyonların önemi burada anlaşılıyor. Yerel televizyon kanallarının bugünkü hızlı iletişim çağında insanların kendileri olarak kalmalarında ana besleyici kaynaklar olmaktadır.Siz eğer mahallinden beslenmezseniz, bir süre sonra sadece evrensel değerlerle bürünürsünüz. Nereli olduğunuzu da yavaş yavaş unutarak yeni kişiliğe bürünürsünüz.Mahallinden beslenmeyen hiçbir değer ve kişi, evrensel dünyada söz söyleme yeteneğine sahip olamaz.Bu vesile ile Tosya TV’nin Tosya’mıza hayırlı olmasını dilerken yayınları ile,Tosya’mızın kalkınmasına katkı sağlamasını Cenab’ı Allah’tan niyaz ederim’’dedi.

Ayrıca TosyaTV'yi TosyaTV.Com ve TosyaTelevizyonu.Com internet adreslerinden canlı olarak izleyebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim