HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu´nun Tosya İlçesinde 2016 yılında haberlere konu olan ‘’Seyir Tepe Teras’’ projesi aradan geçen 2 yıl 2 ay 2 gün gibi uzun süre içinde ‘’ Hayal Tepe ‘’ projesine mi dönüştü.

Edinilen bilgilere göre 2016 yılında belediye yetkilileri tarafından yapılması planlanan ve hayata geçmesi halinde de Tosya için son derece önemli yatırımlardan bir olacağı düşünülen ‘’Seyir Tepe Projesi’’ belirsizliğini koruyor. Özellikle ilçenin en yüksek noktası olan Yangın gözetleme Kulesinin bulunduğu alana yapılması planlanan seyir terası modelinde sosyal alanlarında içinde olduğu alanda ilçe belediye başkanı ve yetkililer incelemelerde bulunmuştu.

Seyir Tepe Teras projesi için 794 gün önce proje yerine giderek incelemeler yapan ve konuyu değerlendiren İlçe Belediye Başkanı; “Türkiye’nin çeşitli gözde mekânlarında bu tür seyir terasları büyük ilgi görüyor. Teknik ekibimizle birlikte yaptığımız incelemelerin ardından bölgenin kademelendirmeye uygun olacağı görülmüştür. Tabi ki bu tür bir yatırımı yapmak ilerleyen süreçte düşünülmektedir şu an sadece alan üzerinde inceleme ve değerlendirme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Eğer proje hayata geçerse ilçemiz için son derece önemli bir yatırım olmuş olacak” açıklamasını yapmıştı.

Belediye yetkililerinin yapmış olduğu bu açıklama sonrasında aradan geçen 2 Yıl 2 Ay 2 Gün toplamda 794 gün sonrasında bile Seyir Tepe yapılması planlanan alanda hiçbir çalışmanın yapılmamış olması vatandaşlar tarafından’’ Bizler Seyir Tepe beklerken bu alan Hayal Tepe’ye dönüştü. Şu bu alan farklı kişilerin seyir tepesi oldu. Bu duruma bizle çok üzülüyoruz. İnşallah gelecek yönetim bu projeyi gerçekleştirir’ ’dediler.  

(SDA-

Kaynak-Tıklayın: Açıksöz Gazetesi

Editör: TE Bilisim