SEDAT AGACIKOĞLU
KASTAMONU(İHA) –Kastamonu’nun Tosya ilçesi doğumlu Uzman Çavuş Ali Göktepe Hakkari’de kaza yapan 3 askeri şehit olduğu kazada yaralandı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Kirpi adı verilen ve içinde 11 askerin olduğu zırhlı araç, devriye görevine çıktı.Saat 21.00 sıralarında araç, Şemdinli ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gelişen mezrasında yoldan çıktı. Zırhlı araç takla atarak durabildi. Kazada, 1 asker olay yerinde, 2 asker de kaldırıldıkları hastanede şehit oldu, 8 asker yaralandı. Yaralılar ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi’ne ve helikopterle Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk tedavileri yapılan müdahalelerinin ardından çeşitli hastanelere sevk edildi.


Kazada Hakkari’de uzman çavuş olarak görev yapmakta olan Tosya'lı Ali Göktepe de yaralandı. Yaralı Ali Göktepe sevk edildiği Van Askeri Hastanesi’nde tedavi altına alındı.



Ali Göktepe kimdir ?

1990 doğumlu Tosya Gökçeöz Köyü nüfusuna kayıtlı. Tosya Lisesi’nden mezun olduktan sonra vatani görevi Hatay Serinyol ve Ankara’da tamamladı. 2012 Aralık ayında uzman çavuşluk sınavını kazandı.  
2013 Mart yılında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde uzman çavuş olarak Bolu’da göreve başladı. Bolu’da bir müddet görev yaptıktan sonra Hakkari- Şemdinli’ye atanmıştı.

Editör: TE Bilisim