SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Aile ve yakınlarını ziyaret etmek amacı ile memleketine gelen Eski Bağdat Büyükelçisi ve yeni Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu.

 Büyükelçi Faruk Kaymakçı Hotel Doğramacı’da Kaymakam Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kazım Şahin Tosya İHA Muhabiri Sedat Ağacıkoğlu ve Tosya Genç İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Tunca, Başkan Yardımcısı Mehmet Ünsal ile bir araya geldi.

Tosya hakkında Kaymakam Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Kazım Şahin’den bilgi alan Büyükelçi Kaymakçı ayrıldıklarında Tosya’nın nüfusunun 17 bin olduğunu belirterek ilçemizin çok hızlı geliştiğine dikkat çekti.

Büyükelçi Faruk Kaymakçı aldığı bilgiler sonrasında İlçe Kaymakamı Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanına sürpriz bir öneri sunarak yaklaşık 2,5 ay sonra başlayacağı Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi görevinde Brüksel’de Tosya Günleri yapalım önerisinde bulundu. Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı’nın sınıf arkadaşı olan Tosya İHA muhabiri Sedat Ağacıkoğlu Avrupa’da Tosya’ya Kardeş Şehir bulunması ve bu yönde bir çalışma yapılmasını teklif etti.


 Brüksel’de Tosya Günleri ve kardeş şehir fikrine sıcak bakan büyükelçi ve ilçe protokolü başta Tosya Pirinci olmak üzere ilçemizin ticaretinin daha iyi noktalara geleceğine dikkat çekti. TOSGİAD Başkan Tunca; “Tosya Genç İşadamları olarak üretimin artırılarak ticaret hacmini genişletmeyi hedefliyoruz. Yapacağımız etkinlikler de bunu başaracağımıza inanıyoruz. Ürünlerimizi başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın her yerinde satmak istiyoruz. Bu da iyi bir tanıtımla olur. Brüksel’den başlayarak farklı noktalarda tanıtımlarla yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.


 Büyükelçi Faruk Kaymakçı ve Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kazım Şahin Brüksel’de Tosya günleri ve Kardeş şehir projelerinin en kısa zamanda hayata geçirilerek Tosya’nın gelişimi açısından iyi bir tanıtım olacağını söyledi.

 Yapılan istişare toplantısının ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi

Editör: TE Bilisim