HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde hayvan sever bir vatandaş 50 km mesafede yola bırakılan sokak hayvanlarının açlıktan ölmemesi için seferber oldu.

Tosya’ya 25 km uzaklıkta bulunan Tosya-Kastamonu Yolu üzerindeki Çiftlik Köprüsüne bırakılan ve sayıları 30’u bulan sokak köpeklerinin imdadına hayvan sever vatandaş yetişti. Geçtiğimiz günlerde kamyonla başka il ve ilçelerden getirildiği tahmin edilen sokak köpekleri Tosya -Kastamonu Yolu üzerinde bulunan Çiftlik Köprüsü üzerine bırakıldı. Yoğun kar yağışının olduğu ve kar kalınlığının yaklaşık 1 metreyi bulduğu bölgede açlıktan ölmek üzere olan sokak köpekleri için Orhan Taviloğlu seferber oldu.

‘’AÇLIĞA TERK EDİLEN SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN NE YAPSAM AZ’’

Yoldan geçmekte olan Orhan Taviloğlu köprü üzerine bırakılan sokak köpeklerini görünce ilçe merkezine gelerek 70 adet ekmek aldı ve tekrar 25 km uzaklıkta bulunan Çiftlik Köprüsüne gitti, kar içinde bekleyen ve gidecek yer bulamayan sokak köpeklerini doyurdu. Bölgeden ayrılırken sokak köpeklerinin karla kaplı olduğu bölgede açlıktan öleceğini düşünerek gün aşırı yiyecek götürmeye karar verdi.

Orhan Taviloğlu sayılarının 30’u bulduğunu söylediği sokak köpeklerinin aç kalmaması için ekmek ve tavuk alarak şehre 25 km uzaklıkta bulunan Çiftlik Köprüsü’ne gidiyor ve sokak hayvanlarını doyuruyor. Gün aşırı bölgeye giderek sokak hayvanlarını doyurduğunu söyleyen Orhan Taviloğlu İHA muhabirine yaptığı açıklamada; “ Bir iş için Tosya’dan Kastamonu’ya gider iken yol kenarından yaklaşık 30 adet sokak köpeği gördüm. Arabamı park ederek bu köpeklere ekmek verdim. Fakat araç içinde açlıktan ölmek üzere olan bu köpekler için yeteri kadar ekmek yoktu. Hemen Tosya ilçe merkezine giderek 70 tane ekmek aldım ve tekrar buraya geldim. Yaklaşık 50 km mesafe bulunan bu köpeklerin karnını doyurmak için haftada 3-4 defa geliyorum.  Bu yer kar ile kaplı ıssız bir alan olduğu için köpekler yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bazen yoldan geçen vatandaşlar da ekmek veriyor. Hayvan severlerin ve yetkililerin acilen bu konuya bir çözüm bulmaları gerekli. Yoksa bu hayvanlar bir gün açlıktan telef olacak. Böyle bir durum meydana gelir ise bu duyarsızlığın vebalini kimse vicdanında taşıyamaz. Yazıktır, günahtır ne olur bu köpeklere yardım edin  ” dedi.

Karla kaplı bölgede yaşam mücadelesi veren sokak köpeklerinin bu sorunu acilen çözüm bekleniyor.








  (SDA-


Editör: TE Bilisim