HABER : SEDAT AĞACIKOĞLU 

 

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Maddi durumu iyi olmadığı için öğretmenlerinin yardımıyla okuyan ve okumak için gittiği Vietnam’da pop star olan genç Tosya'da öğretmenli ve öğrenci arkadaşları ile buluştu.

ÖĞRETMENLERİM BENİ HAYATA BAĞLADI 

Lise eğitimini memleketi Kastamonu'nun Tosya ilçesinde okurken hastalanan ve ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için doktora dahi gidemeyen Erdem Aslan öğretmenlerinin yardımlarıyla tedavi olduktan sonra ara verdiği eğitimine devam ederek Tosya Lisesi'ni bitirir. 

 

Mühendislik Fakültesini kazanan Erdem Aslan yine öğretmenler ve akrabalarının yardımı ile fakülteyi bitirir, daha sonra dil öğrenmek ve eğitimini geliştirmek için Vietnam’a gider. 

 



KÜLTÜRÜ VE ALFABESİ ÇOK ZOR

 

Gittiği ilk yıllarda farklı bir kültür anlayışı içinde yaşam zorlukları çeken Erdem Aslan en büyük sıkıntıyı Vietnamcayı öğrenmekte yaşadı. Vietnam alfabesinde 16 adet ‘’A’’ harfinin olduğunu söyleyen Aslan azmederek ve çalışarak Vietnamcayı öğrendiğini söyledi.

 

BÜLENT ARINÇ’A TERCÜMANLIK YAPTIM

 

Vietnam dilini öğrendikten sonra yaşantısının daha da kolaylaştığını ve Vietnam kültürüne alıştığını söyleyen Aslan kimi zaman Türkiye'den giden Devlet Adamlarının ziyaretlerinde çevirmenlik yaptığını ifade etti.

 

POP STAR OLMAM TAMAMEN TESADÜF

 

 Bir akşam kokteyle Vietnam'ın pop Star’ının annesiyle karşılaşan Erdem Aslan'a sesinin ve yüz şeklinin oğluna benzediği ve düet yapma teklifi gelir.  Vietnam'ın pop Star’ıyla düet yapan Erdem Aslan'ın birlikte çıkardığı albüm 4milyon satar.  Çektikleri klip uzun süre TOP  10 da zirvedeki yerini hep korur. Kısa sürede Vietnam'da pop yıldız olan Erdem Aslan kendi albümü çıkararak müzik hayatına devam eder. 

 

 

 

 

 

YILLAR SONRA OKULUNU ZİYARET ETTİ

 

Ailesini ziyaret etmek amacıyla memleketi Tosya'ya gelen Aslan mezun olduğu Tosya Lisesi'ni ziyaret eder. Burada düzenlenen kariyer günlerine katılan Erdem Aslan öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşır. Kendileri gibi bu sıralardan geçerek Vietnam'da pop star olan Erdem Aslan'ı hayret dolu gözlerle izleyen öğrenciler hayat hikâyesini dinlemelerinin ardından çalışmanın ve azmin başarı için ne kadar önemli olduğunu bir defa daha anlarlar 

 

  (SDA-






Editör: TE Bilisim