İlçemizden geçen D-100 Karayolu üzerinde bulunan kavşak sorunlarına bir yenisi daha eklendi.

D-100 Karayolu üzerinde bulunan ve Çankırı Kavşağı adıyla bilinen kavşaktan Bağ Evi’ne giden ve bağlardan şehir merkezine gelecek olan vatandaşlar geçmek zorunda.

Kavşağa inmeden yolun bölünmüş olması nedeniyle bağlardan gelen vatandaşlar açılan orta refüjden karşı şeride geçerek şehir merkezinebir tehlikeye maruz kalmadan gelebiliyordu.  Fakat orta refüj kapatıldı. Karşı şeride geçmek artık mümkün değil.



Başta trafik ışıkları olmak üzere hiçbir tedbiri bulunmayan ve ölümlü ve yaralamalı kazaların en fazla olduğu Çankırı Kavşağı’nda yolun kapatılmasıyla birlikte bağlardan gelen vatandaşlar mecburen kavşağı kullanmak zorunda kalıyor.

Yolun kalabalık olduğu saatlerde bile trafik ışığı dahi bulunmayan Çankırı Kavşağı bağlardan gelen sürücülerin de kullanmasıyla trafik yoğunluğu artacak ve kazalara davetiye çıkaracak.


Kavşağa inmeden orta refüjden açılan yolu kullanarak şehir merkezine gelen sürücüler bundan böyle kavşağı kullanmak zorunda kalacakları için kazaların artacağı endişeni taşıyor. Sürücüler(orta refüj) kapatılan yolun verdiği bu sıkıntının yetkililer tarafından en kısa zamanda çözüleceğini ümit  ettiklerini belirtiyorlar.

kaynak:http://www.aciksozgazetesi.com

Editör: TE Bilisim