KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Ayakkabı ustası Ayakkabımatik yaparak kış günlerinde karda ve buzda kaymaya son verdi.

Türkiye genelinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşların kar ve buzla yaptığı mücadeleye karşı ayakkabı ustaları çözüm üretmeye çalışıyor. 35 yıllık ayakkabı ustası Ahmet Büyükseçkin parlak fikri sayesinde buzda korkulu yürümeye çözüm bulan ayakkabı zincirini üretti. Caddelerin engebeli ve sokaklarının dik olması vatandaşların yolda yürümesini zorlaştırırken bazende düşmeye ve sakatlıklara sebebiyet veriyor. Buzlu sokaklarda yürümeye zorlanan ilçe halkının sorunlarına çözüm ilçede kunduracılık yapan bir esnaf tarafından bulundu.





‘’Buzda Korkulu Yürümeye Son’’ sloganı ile üretimine başlanan ayakkabımatik satışa sunuldu. Kunduracı esnaflarından Ahmet Büyükseçkin tarafından üretilen zincirin buzda yürümeye çözüm bulmak amacıyla tasarlandığını söyledi. Zincirin her numara ayakkabıya uygulanabildiğini belirten Ahmet Büyükseçkin, zincir sayesinde buzda yürümek kolaylaştığını söyledi.



El işçiliği ile yapılan zincir buzda kullanıldığı gibi kaygan bütün zeminlerde kullanılabiliyor. Kar ve buzda yürümeyi kolaylaştıran ayakkabı zincirine yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle son günlerde talep arttı.



Ayakkabımatik almaya gelen müşteriler Ahmet Ustaya bu parlak fikrinden dolayı teşekkür ederek artık kar ve buzda daha rahat yürüdüklerini söylediler.

Editör: TE Bilisim