Basın Yayın Enformasyon genel Müdürlüğü istediği şartları yerine getirmeye devam eden www.tosyahaberleri.com adlı sitesi İNTERNET YAYINCILARI DERNEĞİ ( İYAD) üyesi oldu.

Yaklaşık 4 yıldır, kendine özgü tarzıyla İnternet ortamında hizmet veren İnternet üzerinden yayın yapan haber sitelerinin sahipleri ve çalışanlarının oluşturduğu (İYAD)  İnternet Yayıncıları Derneği'ne yaptığımız başvuru sonucunda, üyeliğimiz İYAD yönetim kurulu tarafından onaylandı.

Üzerinde Bakanlık tarafından çalışılan ve yakında yürürlüğe girecek olan İnternet Haber Siteleri Kararnamesine göre belirlenen kriterleri yerine getirmeyen sitelerin TİB tarafından kapatılacağı belirtiliyor.

 

ww.tosyahaberleri.com Haber Sitesi olarak Valilik, BİK, İYAD’a kayıtları yapılmış olup yapılacak olan 2 şart ile birlikte Tosyalıların Haber Sitesi olan site Bakanlık onaylı Resmi haber sitesi statüsüne kavuşacak.

 

Kayıtlı olmayan, künyesi belli olmayan internet sitelerini ise büyük para cezaları bekliyor.

İYAD HAKKINDA

İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD), 10 Şubat 2006′da Türkiye’nin 30 ilinden toplam 43 kurucu üyenin katılımıyla kurulmuştur.
Üyelerini internet üzerinden yayın yapan haber sitelerinin sahipleri ve çalışanlarının oluşturduğu İYAD’ın şu anda Türkiye genelinde 340 üyesi 9 resmi temsilciliği ile Adana ve Ağrı’da birer şubesi bulunmaktadır.
İYAD, Türkiye’de ve dünyada internet basınının önemli bir güce kavuşmasına ve bir sektör haline gelmesine rağmen Türkiye’de internet habercilerinin gazeteci sayılmaması nedeniyle çeşitli girişimlerde bulunmaktadır. İYAD 5651 sayılı internet yayınlarını düzenleyen yasayla birlikte 5187 sayılı basın kanununda yapılacak düzenlemelerle internet habercilerinin de gazeteci statüsüne sokulması gerektiğini savunmaktadır. Kampanya görselleri
İYAD aynı zamanda Türkiye’de uygulanan internet sitelerinin yasaklanması ve erişimine engel koyulması gibi politikalara karşı aktif mücadelesini sürdürmektedir.

Editör: TE Bilisim