“Tosya’dan Van’a Yardım Eli” Kampanyası

Van ve ilçelerinde meydana gelen 7.2’lik depremin ardından Tüm Türkiye ve hatta Diğer Ülkelerden de yardım kampanyaları düzenlenerek hiçbir ulus bu depreme duyarsız kalmadı.

Kastamonu merkezden de geçtiğimiz günlerde Van’a Kamyonlar dolusu yardım götürüldü.

Yıllar önce Düzce depreminde ise Tosya’dan 6 Tır dolusu yardım yapılmıştı. Neden kapsamlı bir yardım kampanyası düzenlenmiyor sorusunun sorulduğu bugünlerde gelen haber ise Duyarsız Kalınmadığının bir göstergesi oldu.

Tosya’lı İş Adamlarımız Zafer Nalbantoğlu ve Sacittin Börekçi Tarafından organize edilen Ayrıca www.tosyahaberleri.com haber sitesininde desteklediği  “Tosya’dan Van’a Yardım Eli” kampanyası için tüm resmi  izinlerin alındığı belirtildi.

Çarşamba gününden itibaren başlayacak olan yardım kampanyası  Kurban Bayramının 3.ci gününe kadar devam edecek.

Yardımların toplanma merkezi ise Arı Pazarı No:40’da bulunan Suat KOLÇAK’a ait Dükkandır. Şimdi Tosya Halkının Düzce depreminde olduğu gibi Van  depremzedelerine de yığınla yardım etmesi bekleniyor.

Türk Kızılayı geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada ; Yapılacak yardımların kuru gıda dışında Acil ihtiyac olan “ Isıtıcı – Battaniye ve Çadır “ gibi ihtiyacların olduğunu açıkladı. Zira kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde Van’da kar yağmaya başladı bile.

Bu Kapsamda yapılacak olan yardımların ağırlıkla bu ihtiyaclara verilmesi konusunda  hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir.


Editör: TE Bilisim