Tosya Belediyesi  önünde yapılan uğurlama merasimine Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz, İlçe Baş vaizi Muhsin Özdemir, Belediye Meclis Üyesi Ali Mutlu, Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Muammer Ömür, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Okunan ilahi ve Kur’an-ı Kerim’in ardından ilçe müftüsü Mehmet Korkmaz kısa bir konuşma yaptı. Korkmaz yola çıkan hacı adaylarına tavsiye niteliğinde yaptığı konuşmada orada ibadetle meşgul olmalarını başka bir şeyle ilgilenmemelerini istedi ve rehberlerin her konuda kendilerine yardımcı olacağını söyledi. Hac farizasını yerine getirmek veya kutsal toprakları görmek insanlara ömründe bir defa nasip olduğunun altını çizen Müftü Korkmaz, “memlekette kalanları düşünmeyiniz onlar bizim emanetimizdir” dedi.

Korkmaz, hac mevsiminde Kabe’de yapılacak olan tavafın umre ibadetinden daha değerli olduğunu belirterek hacı adaylarının bol bol tavaf yapmaları gerektiğini söyledi.

Müftü Mehmet Korkmaz konuşmasında hacı adaylarından dua talebinde bulunarak “bizim emanetimiz ise selam ve duadır.  Peygamber Efendimize (S.A.V.) ve oradaki Sahabeyi Kiram’a bizden selam götürünüz ve oradan bize dua ediniz” dedi.      

İlçe vaizi Muhsin Özdemir tarafından hacı adaylarının kazasız belasız hac ibadetlerini yerine getirerek yurda dönmeleri için dua yapıldı. Duanın ardından eş dost ve yakınları ile vedalaşan toplam 45 hacı adayı kutsal topraklara uçabilmek için Ankara Esenboğa havaalanına gitmek üzere Tosya’dan yola çıktı. 

Editör: TE Bilisim