Tosya Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Tosya Şube Şefliği ekipleri işbirliğince Tosya Gavur Dağı yaban hayatı koruma sahasında kar yağışı nedeniyle yeteri kadar yiyecek bulamayan kurt, karaca, tavşan ve tilki gibi yabani hayvanlara yiyecek bırakıldı.


Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Tosya Şube Şefi Derya Kayacı ve beraberindeki ekip geçtiğimiz gün Gavur Dağı’nda gidebilecekleri en uzak noktaya arazi şartlarını zorlayarak ulaşım sağladılar. Kurt ve karacaların karşılaşmaması için de farklı noktalara bırakılan yiyeceklerin yanı sıra hayırsever Osman Uysal ve Beşir Camcı tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edilen iki adet sığır da Tosya Belediyesi mezbahasında kesilerek uygun bir şekilde parçalara ayrılarak sahanın farklı noktalarına koyuldu. Bir önceki yemleme çalışmalarının da verimli olduğunu ifade eden ekipler ayak izlerine bakarak farklı türlerde yaban hayvanlarının buraya geldiğini ifade ettiler.


Yürütülen çalışmaları değerlendiren ekipler; “Kuş ve tavşanlar için oldukça fazla miktarda yemin yanı sıra yırtıcı hayvanlar içinde 300 kilo et, sakatat, kemik verdik. Yırtıcı hayvanlar karınlarını verdiğimiz yemle doyurunca köylere inmiyor. Herkes bahçesine, penceresinin önüne kedi, köpek ve kuşları beslemek için yemek artıklarını bırakmalı. Doğayı sürdürülebilir kılmak için yemleme çok önemlidir ”dediler.

Editör: TE Bilisim