Bilindiği gibi ilçemiz D-100 karayolu üzerinde bulunan 2 adet  tabiri caizse ‘’Ölüm Kavşağı ‘’ bulunmaktadır. Bu kavşaklarda devamlı olarak Trafik kazaları meydana gelmekte ve bu kazalarda maddi ve ölümlü kazalar meydana gelmektedir.. İlçemizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın  kuruluşları kavşaklarla ilgili gerekli düzenlemelerin ivedi olarak yapılması hususunda sayfalarında yer vermiş, fakat şu ana kadar gözle görülür herhangi bir çalışma yapılmamıştır.



Bizler D-100 karayolu üzerinde bulunan bu kavşaklara dikkati çeker iken hemen şehir merkezimizde bulunan ve Hastane Kavşağı olarak bilinen  tuhaf kavşağı görmüyoruz.

Tuhaf kavşak demek istiyoruz çünkü, bu yerin Karayolları Trafik Kanununa göre Kavşak diye adlandırılması bizce abest olur .Karayolları Kanunu 2918 maddesi ve sayısına göre Kavşak şu şekilde tarif edilmiştir. ’’Birleşme yetişme  noktası, iki veya daha fazla karayolunun birleştikleri nokta KTK MD 3. Birden fazla yönden gelen ve Trafik akımlarının örüldüğü (Kesiştiği, Ayrıldığı, Birleştiği ve Birleşip ayrıldığı ) yerlerdir.

Hastane Kavşağı ilçemizin o kadar can alıcı bir noktasında bulunmaktadır ki hemen hemen her gün vatandaşlarımızı heyecanlandıran ufak tefek kazalar meydana gelmektedir. Bu yer de bulunan birleşme noktası diye tabir edeceğimiz  merkezde Kastamonu tarafına giden ve gelen yolcu minibüsleri ,kavşak yakınında bulunan benzinliğe yakıt almaya girip çıkan araçların, Tosya Devlet Hastanesine hasta veya bir başka nedenle giden vatandaşların yol güzergâhı olması aynı zamanda ilçemize dışarıdan  ticaret ve gezi  amaçlı gelen  birçok aracın ilçeye giriş noktası olması nedeni ile araç ve yaya trafiği olarak günün her saati yoğun bir trafik akışı olmaktadır.

Kavşak üzerinde yol geçiş önceliği veya trafik  sinyalizasyonu açısından yeterli bir bilgilendirme bulunmamaktadır .Kavşak öyle bir noktada yapılmış ki belli bir bölümü Bölge Karayolları Müdürlüğü sorumluğunda olup diğer yarısı Belediye sorumluluğu içinde bulunmaktadır.

www.tosyahaberleri.com haber sitemiz  ilçemizin bu önemli noktası olan Hastane kavşağını ilçe gündemine getirerek bu Kavşakta Tosya’ya yakışır çevre düzenlemesi yapılmış olarak yaya ve araç trafiğine güvenli bir şekilde düzenlenmesini  ve açılmasını beklemektedir.

Hastane Kavşağı konusunda İlçemizin protokol ve siyasilerine sesleniyoruz, bir an önce bu kavşak ile ilgili gerekli  işlemler yapılmalı, yeni kazalar olmasın , canlar ölmesin , yürekler yanmasın, gözler ağlamasın...

Editör: TE Bilisim