Programa Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’ün Seminerde olması nedeni ile Yerine Vekaleten bakan  Hanönü Kaymakamı Taner Polat, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, Emniyet Amiri Göksel Aydın, Müftü Vekili Muhsin Özdemir, Garnizon Komutanı Himmet Polat, Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Bölge Trafik Amiri Hasan Gülkafa, İlköğretim öğrencileri,okul müdürleri,öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu istiklal marşının okunmasıyla başladı.

 İlçe jandarma tim komutanı jandarma kıdemli çavuş Halim Turan konuşmasında: Trafik denince aklımıza taşıtlar gelir, oysa trafik sadece taşıtlardan ibaret değildir. Hızla artan taşıt sayısıyla birlikte trafik sorunu da artmıştır.Ülkemizde binlerce insan trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir. Trafik kazalarında yaralananların çoğu 5-14 yaş arası çocuklardır. 2011 yılında ülkemizde 277.744 trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 2557 kişi hayatını kaybetmiş 192.847 kişi yaralanmıştır. Trafik haftası trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolu trafik kurallarına uymaktır. Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğreterek bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olabiliriz. Dedi.

İlçe Emniyet Amiri Göksel Aydın konuşmasında: Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimin vurgulamak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü uluslar arası karayolu trafik güvenliği günü, bu günü takip eden hafta ise karayolu trafik haftası olarak kutlanmaktadır. Haftanın amacı mümkün olduğunca çok yol kullanıcıya ulaşarak trafik kuralları konusunda bilinçlendirmektir: dedi.

 Minik öğrencilerin hazırlamış olduğu şarkıyı söylediler.”emniyet kemeri mazeretleri” adlı dramatizeyi gösterdiler. Trafik kazaları slâydı izlenildi.

 İlköğretim okulları arasında karayolu trafik güvenliği haftası konulu

 Resim Yarışması

1.Nazife Nur Çağlar Atatürk ilköğretim okulu

2.Ebru Demirtaş Atatürk ilköğretim

3. Elanur Uzkasap Fevzi paşa İlköğretim Okulu ,

Şiir Yarışması

1. Zeynep Sevide Özipek Namık Kemal İlköğretim

2.Emine Pehlivan Akbük İlköğretim okulu

3. Çağla Sürel Fatih İlköğretim Okulu

 Slogan Dalında

1. Şehriye Duymaz Sekiler ilköğretim okulu

 2.Sevgi Yazar Sekiler İlköğretim

3.Betül Silahsızoğlu Dumlu Pınar ilköğretim okulu

Liseler arası Kompozisyon yarışmasında

1. Özlem Çılğınoğlu

2. Gonca Gül Özdemir Tosya lisesi

3. Murat şanlı Tosya lisesi

 Şiir dalında dereceye giren öğrenciler

 1. Mehmet Çivi Tosya Anadolu Öğretmen Lisesi

2. Atalay Altıntaş Tosya Öğretmen Lisesi

Trafik güvenliğine katkıları ve trafik kurallarına saygısından dolayı ilçemizde yılın sürücüsü seçilen Hilmi Kacıoğlu ve trafikte örnek vatandaş seçilen Muzaffer Bilget’e plaketlerini İlçe Emniyet Müdürü Kaan yıkılmaz verdi. Programdan sonra trafikle ilgili kurumların İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ,Belediye Başkanlığı,İtfaiye Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin oluşturdukları stantlar gezildi. Program sona erdi.  

Editör: TE Bilisim