HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

   KASTAMONU (İHA) -   KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivalinin bu yıl ülkemizde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle eğlence boyutunun iptal edilmesinin ardından hafta sonu toplu sünnet şöleni düzenlendi.

 

 Üç olukları Mesire Yerinde düzenlenen Sünnet Şölenine Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın, Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sefer Sezer,Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, ve Pirinç Ağası Raif Tunca, Sanayici İşadamı Hüseyin Nalbantoğlu, Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen sünnet şöleninde Pirinç Ağası Raif Tunca tarafından 60 kazanda pişirilen ve yaklaşık 10 bin kişiye etli pilav, helva ve ayran ikram edildi. Yemekte 1 ton et, 1 ton pirinç, 1,5 ton helva, 10 bin adet ayran kullanıldı. Yapılan Pirinç Ağalığı yarışmasında 2017 Yılı Pirinç Ağası Arif Şen oldu.  

 Kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kazım Şahin katılımcılara sünnet şölenine gösterdikleri ilgiden ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır Pirinç Ağası Raif Tunca’ya katkılarından dolayı plaket verdi. Verdiği hizmetler nedeniyle Pirinç Ağası Raif Tunca’ya teşekkür eden Kaymakam Yusuf Cıbır 2017 yılı Pirinç Ağası Arif Şen’e başarılar diledi.

Sünnet Şöleninde Kısa bir konuşma yapan Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım’’  Kastamonu Valisi olarak kısa süre önce göreve başladım ve Tosya’ya ilk defa geliyorum. Tosya Kastamonu’nun şirin ve ekonomik olarak ve de nüfus olarak en büyük ilçesi. Bu sünnet şölenini düzenleyen ve destekleyenlere teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler birlik ve beraberliğimizi artıran ve sağlamlaştıran hayırlı birer törenlerdir’ ’dedi

Konuşmalar sonrasında Pilav kazanlarının yanına gelen Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım ve Belediye başkanı Tahsin Babaş kepçelerle vatandaşlara Pilav ikram etti.











Editör: TE Bilisim