SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivalinin bu yıl Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle eğlence boyutunun iptal edilmesinin ardından hafta sonu yağlı güreş, atıcılık ve sünnet şöleni düzenlendi.

 Üç olukları Mesire Yerinde düzenlenen Sünnet Şölenine Ak Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı ve Pirinç Ağası Fazıl Ateş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hakan Akyürek, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.




Düzenlenen sünnet şöleninde Pirinç Ağası Fazıl Ateş tarafından 60 kazanda pişirilen ve yaklaşık 10 bin kişiye etli pilav, helva ve ayran ikram edildi. Yemekte 1 ton et, 1 ton pirinç, 1,5 ton helva, 10bin adet ayran kullanıldı. Yapılan Pirinç Ağalığı yarışmasında 2015 Yılı Pirinç Ağası Ahmet Eseroğlu oldu.   

Kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kazım Şahin katılımcılara sünnet şölenine gösterdikleri ilgiden ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.



Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz Pirinç Ağası Fazıl Ateş’e katkılarından dolayı plaket verdi. Verdiği hizmetler nedeniyle Pirinç Ağası Fazıl Ateş’e teşekkür eden Kaymakam Türköz 2015 yılı Pirinç Ağası Ahmet Eseroğlu’na başarılar diledi. 

Şölende ‘O Ses Türkiye’ yarışmasında ikinci olan hemşerimiz Abdullah Civliz sahne aldı. Yarışmada söylediği parçalardan ve yakında çıkacak olan albümünde yer alan parçalardan seslendiren Civliz’e izleyiciler zaman zaman eşlik ederek tempo tuttu. Festival havasında geçen hafta sonunda vatandaşlar gönüllerince doyasıya eğlendi.    

 













Editör: TE Bilisim