İlçede her yıl Tosya Müftülüğü ve Tosya Din Görevlileri derneği işbirliği ile Hükümet bahçesine kurulan İftar çadırı bu yıl son defa Hükümet bahçesine kurulacak. Tosya Müftülüğüne bağlı din görevlilerin her gün 10 kişi nöbet usulü hizmet ettiği iftar çadırına ortalama 500 vatandaş gelmektedir.

İftara gelen yüzlerce kişinin karnını doyurmadan orucunu açmayan din görevlileri, bu hizmeti ibadet şuuru içerisinde ifa ediyor.

12 yıldır Tosya Hükümet bahçesinde kurulan İftar çadırının bu yıl son defa kuruluyor olması ile ilginç bir ayrıntısı ortaya çıktı.

Türkiye’de bu güne kadar hiçbir hükümet binası önünde kurulmamış olan Ramazan İftar Çadırı 12 yıldır Tosya ilçesi Kaymakamlık binasının bahçesinde kurulduğu görüldü.

Bu yıl son defa hükümet bahçesinde kurulan Ramazan çadırının ilk akşam iftar konukları genelde ilçe dışından gelen misafirler oldu. Özellikle elinde sazı ile çadıra gelen vatandaş iftar sonrası sazının eşliğinde değişik maniler ve türküler söyledi.

İlçe müftüsü Mehmet Korkmaz ve Din Görevlileri Derneği Başkanı Muammer Ömür  İftar çadırlarında gelen vatandaşlarla yakından ilgilendiler.

Önümüzdeki yıllarda Tosya Cumhuriyet Anadolu Lisesi ( Tosya Lisesi ) bahçesinde kurulacak olan İftar Çadırlarının daha fazla kişiye hizmet verecek şekilde düzenleneceği bildirildi.









Editör: TE Bilisim