Haber:İHA - Sedat Ağacıkoğlu

  Şeyh Fatin Nurullah'ın Tosya'daki ilk durağı Tasavvuf Yolu Dernekleri Federasyonu Tosya Şubesi oldu. Derneğe ziyaretinde müritleri tarafından karşılanan ve onlarla tek tek tokalaşan Fatih Nurullah, daha sonra Cumhuriyet meydanında düzenlenen Uşşaki mehteran takımının törenine katıldı.



  Mehter programı sonrası Tosya İlçe Müftülük Konferans Salonu'na geçen Şeyh Fatih Nurullah salonda müritleri tarafından sevgi ile karşılandı. Program, Tosya Ortalıca Camii İmamı Ferit Arslan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Uşşaki mehteran takımının konferans salonunda kısa bir mehteran gösterisi düzenlendi. Müftülük konferans salonunda bulunan projektör cihazındaki arıza nedeniyle bir süre slayt gösterimi yapılamadı ve programda aksaklık meydana geldi.



  Teknik sorunun giderilmesinden sonra kürsüye gelen Şeyh Fatih Nurullah'ın Diyanet'e karşı yaptığı beklenmedik tepki konuşması ve daha sonra programı sonlandırması ile düzenlenen tasavvuf gecesi başlamadan sona erdi.

  " BİZİ SÜREKLİ  İTELİYORLAR"
  Şeyh Fatih Nurullah şöyle konuştu: "Biz buraya Tosya İlçe Müftüsünün samimiyetine inanarak geldik. Fakat program öncesi ve sonrası istenmeyen sorunlar meydana geldi. Bu sadece Tosya'da olan bir olay değil şunu bilelim ki biz de Ehli Sünnet bir tarikatız. Fakat nedense bizleri hep iterek camilere sokmuyor bizler de köylerde olsun camilerin yanına dergahımızı kurduk. Halbuki biz bu yerlerde Allah diyeceğiz, zikir yapacağız. 15 senedir ben bu olaylarla mücadele ediyorum. Bu akşamki aksaklıklardan dolayı Tosya halkına karşı bir kırgınlığımız olmadı. Ancak biz isterdik ki bu kadar emek verilerek hazırlanan program daha iyi bir şekilde vatandaşlara duyurularak programa katılmaları sağlanabilirdi."




 



Editör: TE Bilisim