HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Sapaca köyüne giriş ve çıkış trafiğini güvenli bir şekilde sağlayacak alt geçit çalışmalarına başlandı.

İlçeye 9 km uzaklıkta bulunan D-100 karayolunun alt kısmında kalan ve son on yılda nüfusu hiç değişmeyen 291 kişinin yaşadığı Sapaca köyüne alt geçit yapılıyor. Yetkililer karayolları ekipleri geceli gündüzlü yapılacak olan çalışma ile Sapaca köyü alt geçidin Ramazan Bayramına yetiştirileceğini ifade ettiler.

Sapaca köyü sakinleri yapımına başlanan alt geçit çalışmaları sonrası ilçe kaymakamı Deniz Pişkin ve Belediye Başkanı Kazım Şahin’e teşekkür ederek köylerinin en önemli sorununun çözüme ulaştığını söylediler. Köylüler ‘’Biz yıllardır köy arazimizden fedakârlık yaparak kamu yatırımları için yer tahsisinde bulunduk. Fakat yıllardır Köy girişinin D-100 karayoluna ters bir noktada kaldığı için sürekli sıkıntı ve tehlike yaşadık. Bu durumu çoğu zaman gündeme getirerek yetkililerden çözüm istedik. Nihayetinden bu gün alt geçit çalışmasına başlandı. İnşallah kısa zamanda tamamlanarak alt geçit trafiğe açılır’’ dediler.

Yetkililer D-100 karayolunda başlanan Sapaca Alt geçit çalışmaları nedeni ile zaman zaman D-100 karayolu trafik akışından aksaklıklar ve sıkıntılar meydana gelebileceğini belirterek sürücülerin dikkatli olması yönünde uyarılarda bulundular.

Editör: TE Bilisim