SEDAT AGACIKOĞLU  Tosya(İHA) 

Karabüklü yerel sanatçı Hasan Şengül, iftar sonrasında Kastamonu ve ilçelerindeki kahvehanelerde saz çalıp, türkü söyleyerek geçimini sağlıyor.

Karabüklü yerel sanatçı Hasan Şengül, Kastamonu'nun Tosya ilçesindeki iftar sonrası toplanılan kahvehanelere konuk olarak, vatandaşları coşturuyor. Yaklaşık 10 gün önce Karabük'ten Tosya ilçesine elinde sazı ile gelen Şengül, yöresel türküleri hem çalıyor, hem de söylüyor. 

Vatandaşları kimi zaman neşelendiren kimi zaman ise hüzünlendiren Şengül, gösterilen ilginin ise kendisi memnun ettiğini ifade etti. 

Geçimini sağlamak için sazından başka bir yol bulamadığını belirten Şengül, "Ekmek parası için hem çalıyor, hem söylüyorum. Her yıl Ramazan aylarında çevre ilçeleri dolaşarak, geçimimi sağlıyorum. Yoğun ilgi de oluyor. Artık hem geçimimi sağlarken, hem de farklı insanlarla tanışıyorum. Bu insanlarla birlikte bende eğleniyorum" dedi.

Tosya ilçesine bu yıl 3. defa geldiğini belirten Şengül, yöresel türkü olan Tiridine bandım' türküsünün ise sürekli istek aldığını da ifade etti.

Şengül,yaklaşık 1 hafta daha Tosya'da bulunacağını da sözlerine ekledi.






Editör: TE Bilisim