Tosya Orman İşletme Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Tosya Orman İşletme Müdürü Cengiz Dik, Tosya Ormanİşletme Müdürlüğüne bağlı Orman İşletme Şefleri ve personeli ile köy muhtarları, orman kooperatiflerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

Bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Tosya Ormanİşletme Müdürü Cengiz Dik,''Ülkemiz, dahil olduğu uluslar arası süreçler ve sonunda imzaladığı uluslar arası sözleşmeler ile Avrupa ve Dünya'ya hızla entegre olmuş ve bu kapsamda sorumlulukları da artmıştır. Bu entegrasyon sürecinde uluslar arası ticaret kapasitesi de her geçen gün artmaya devam etmektedir. Ülkemizin geçirdiği bu uluslararası süreçte ormancılık sektörü de gereken sorumlulukları karşılamaya çalışmaktadır. Ormanların sürdürülebilir birşekilde yönetilmesi gerektiği konusunda tüm dünyanın birleştiği günümüzde Orman Genel Müdürlüğü'nün,''Sürdürülebilir Orman Yönetimi Sertifikasyonu'' politikasıkapsamında 2011 yılında Daday Orman İşletme Müdürlüğü'nde süreç başarı ile sonlandırılmıştır.

Bu çalışmaların sonunda, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nün üretim miktarı ve alan bakımından yüzde 35'e tekabül eden bölümü sertifikalıhale gelmiş olacaktır''diye konuştu.

Editör: TE Bilisim