HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya ilçesi yemeniciler çarşısında ara sokakta yaşanan kedi ile köpeğin dostluğu görenleri hayrete düşürüyor.

İlçe merkezinin en işlek caddelerinden Yemeniciler çarşında trafiğe kapalı ara sokakta yaşanan kedi ile köpeğin dostluğuna şahit olan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor gördükleri manzara karşısında cep telefonları ile çektikleri fotoğraf karelerini ölümsüzleştiriyorlar.

 ‘’Ezeli Düşmanlık Ebedi Dostluğa Dönüştü’’

Yemeniciler çarşında esnaflık yapan bir vatandaş kedi ile köpeğin dostluğunu IHA muhabirine anlattı’’ Bu kedi ile Köpek yavru iken birlikte büyüdüler. Köpek kısa bir süre önce 9 tane yavru dünyaya getirdi. Yavrularının bir kısmı kaybolunca anne köpek hastalandı ve sürekli ağladı. İşte o günlerde bu kedi anne köpeğin yanından hiç ayrılmadı. Gece ve gündüz sürekli anne köpeğin yanında olan bu kedi adeta sırdaşlık yaparak anne köpeğin derdine ortak oldu. İlerleyen günlerde birbirlerinden hiç ayrılmayan bu kedi ile köpek Ezeli düşmanlıklarının bir yana bırakarak Ebedi dost oldular. Ayrıca bu anne köpekte öyle bir merhamet duygusu var ki yanlış anlamayan ama bazı insanlarda bu köpekteki merhamet duygusu yok. Bizlerde çarşı esnafı olarak bu anne köpeği ve dostu kediyi gücümüz yettiğince besliyoruz. Keşke Hayvan severler bu manzarayı görseler de bu iki hayvana mama konusunda yardım etseler ‘’dedi.

Tosya’da yaşanan bu görüntü karşısında vatandaşlar, şimdi hayvan severlerin ve yetkililerin bu kedi ile köpeğin dostluğuna nasıl bir adım atarak yardımda bulunacağı merak ediliyor.

    (SDA-

Editör: TE Bilisim