SEDAT AĞACIKOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır yaşlı gazi önünde diz çöktü. 
  19 Eylül Gaziler Günü programına katılan Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, törenler öncesi programa katılmak için gelen ve ayakta dikilmekte zorlanan Kore gazisi Hakkı Ata (86) ve 82 yaşındaki eşi için tören alanına sandalye getirtti. Tören alanında ki yetkililere yaşlı gazi ile yakından ilgilenilmesi talimatı veren kaymakam Yusuf Cıbır, tören sonrası 86 yaşında ki Kore gazisi Hakkı Ata’nın yanına giderek diz çöküp bir isteklerinin olup olmadığını sordu.
  Kaymakam Yusuf Cıbır Kore gazisi Hakkı Ata ve eşinin ellerini öperek devletin her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Kaymakamın önlerinde diz çökmesi karşısında duygulanan ve gözleri yaşaran Kore gazisi Hakkı Ata ‘’Allah devletimize zeval vermesin. Biz sizlerden her zaman razıyız Allah sizleri başımızdan eksik etmesin’’ dedi.
  Kaymakam Yusuf Cıbır tören sonrası gazetecilere yaptığı değerlendirmede, "Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir. Gaziler ve şehitlerimiz cumhuriyetimizin teminatı, temel taşları olarak görüyoruz. Kore gazisi Hakkı Ata’nın bu yaşta ve hasta hali ile tören alanında görünce çok duygulandım. Tören sonrası yanına giderek bir isteklerinin olup olmadığını sordum’’ diye konuştu.





HABER ULUSAL BASINDA

http://www.iha.com.tr/haber-tosya-kaymakami-kore-gazisi-karsisinda-diz-coktu-497486/



 

  (SDA-

Editör: TE Bilisim