Sigaranın kapalı alanlarda içilmesinin yasaklanmasının ardından ilçemizde Toplum Sağlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve Polis Merkezi’nde görevli ikişer kişilik personelin katılımıyla oluşturulan ekip tarafından sigara denetimleri aralıksız devam ediyor.


Ekip; 2012 yılında yaptığı denetimler sonucunda 2 resmi kurum, 1 ticari işletme ve 10 şahıs olmak üzere sigara yasağı ihlali nedeniyle toplam 13 işlem yaptı. Sigara ihbar hattı olarak kurulan Alo 184 ihbar hattı denetimlerin aralıksız olarak devam ettiğinin açık göstergesi. Yapılan ihbarlar sisteme otomatik olarak düştüğünden kurum kuruluş fark etmeksizin ekipler ihbar edilen yere kısa süre içinde intikal ederek denetimleri gerçekleştiriyorlar.


Toplum Sağılığı Merkezi’nden Yunus Kiriş, Metin Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden İsmail Güllü, Hüseyin Havesli, Belediye’den  İsa Gündüz, Polis Merkezi’nden  İbrahim  Türk ve Adem Genç’ten oluşan denetim ekibi dün kapalı alanlarda rutin sigara denetimi yaptı.

Ekipler rutin denetimin belirli bir süresinin olmadığın belirterek 7/24 her an denetimin yapılabileceğini ve ihbar olduğu takdirde kısa sürede ihbar edilen mekana denetim için gidildiğini söylediler.

Ekipler denetimlerde sigaranın yanında “sigara içilmez” yazısının olup olmadığını da kontrol ediyor. 

Kaynak: Açıksöz

Editör: TE Bilisim