HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU  
  KASTAMONU (İHA)

Kastamonu’n Tosya ilçesinde  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ziraat Odaları Birliği tarafından ortaklaşa hazırlanan kadın çiftçilere yönelik eğitim projesi uygulama merkezi açıldı.
Tosya Ziraat Odası Danışmanlık Ofisinde açılan uygulama merkezinin açılışına Gıda Tarım Hayvancılık Kastamonu İl Müdürlüğü Şube Müdürü Veysel Selvi, Eğitimci Derya Esen, Tosya Belediye Başkan Vekili Fazıl Ateş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Tosya İlçe Müdür Vekili Mustafa Yağmur, Şekerbank Tosya Şube Müdürü Yücel Arık ve Yetkili Yardımcısı Bünyamin Karacan, Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, Yönetim Kurulu Üyesi Kadri Eken, Tarım Danışmanları Recep Çakmak ve Mustafa Yiğit, köy muhtarları ve kadın çiftçiler katıldı.
 

Açılış konuşmasını yapan Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken katımcılara hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı.Konuşmasında Akdiken; ”Eğitime katılan kadın çiftçilerimiz 5 gün boyunca uzmanlardan eğitim alacaklar. Katılım çok yüksek, kadın çiftçilerimizin eğitime önem verdiğini gördük. Eğitim sonunda sertifikalarını alacak olan kadın çifçilerimiz gıda, tarım, sağlık, kadın hakları, bakanlık destekleri ve girişimcilik konularında bilinçlenecek” dedi.
Kastamonu İl Müdürlüğü Şube Müdürü Veysel Selvi de konuşmasında 5 günlük süreler şeklinde hazırlanan eğitim programının 09-13 Mart 2015 tarihleri arasında Tosya’da 16-20 Mart 2015 tarihleri arasında Taşköprü’de, 23-27 Mart 2015 tarihleri arasında Kastamonu’da ve 30 Mart-03 Nisan 2015 tarihleri arasında Daday’da uygulanacağını, eğitimin bitiminde kursiyerlere sertifika verileceğini söyledi.
Açılışta katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunulmasının ardında birlikte hatıra fotoğrafı çektirilerek kadın çiftçiler 5 günlük eğitime başladı.  





Editör: TE Bilisim