Tosya Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu tarafından organize edilen İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 91'inci yıl dönümü kutlamalarının açılış konuşmasını yapan Tosya Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okul Müdürü Şener Şen, "Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar, kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir. İstiklal Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir, İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır’’diye konuştu.



Açılış konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, İstiklal Marşı'nın kabulünü anlatan tiyatro gösterisi sahnelendi.


Gürcistan'dan bir yıl önce Tosya'ya çalışmak için gelen bir ailenin kızı olan ve Mehmet Ersoy İlköğretim Okulu 8'inci sınıfında okuyan Gürcü öğrenci Gvantsa Gıgashvılı, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.  Gıgashvılı'nın, İstiklal Marşı'nı gözyaşları arasında okuması salondan büyük alkış alırken, duygulu anlar yaşandı.


Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, programda yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşıyla yalnızca vatan topraklarının kurtarılmadığını, aynı zamanda yeni, özgür ve bağımsız bir devletin, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığını söyledi.


İstiklal Marşı'nın ifade ettiği manayı anlamak için vatanın o günkü halini bilmek ve vicdanlarda hissetmek gerektiğini vurgulayan Türköz, 'Mehmet Akif, milletine inanan, milletini seven, milletimizin ebediyete kadar hür ve bağımsız olarak yaşamasını isteyen, bu aziz millete yapılacak her türlü hizmetin karşılıksız olarak yapılması gerektiğini en açık şekilde ortaya koyan, bütün bunlar için büyük gayret gösteren, büyük bir şair, yazar, fen, fikir ve eylem adamıdır. Bu vesileyle,Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, bayrağımız gibi, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor,bu güzel programı hazırladığınız için sizlere de sonsuz şükranlarımı sunuyorum'diye konuştu.










Editör: TE Bilisim