5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 40.maddesi gereğince idarede birliğin sağlanması, yapılacak çalışmaların gözden geçirilmesi, teşkilatın ahenkli çalışması için gereken tedbirlerin alınması, varsa sorunların giderilmesi amacıyla, Tosya Belediye Üçolukarı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı'na, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve şube başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Türköz,Tüm kurumların dürüstlük, saydamlık, tarafsızlık, hesap verilebilirlik, kamu yararını gözetmek zorunda olduğunu belirterek, bütün kurumlardan,doğruluk, hesap verme sorumluluğu, kamu mallarını koruma, nezaket ve saygı gibi ilkelere uyulmasını istedi.



Yıl sonu itibariyle bitirilmesi gereken ve 2013 yılında yapılması planlanan hizmetlerin esaslarının konuşulduğu toplantıda Türköz,'İnşallah 2012 yılını insanlarımızın hizmetlerden memnun olduğu bir yıl olarak tamamlamış oluruz. Amacımız ilçemizde yaşayan herkesin sağlıklı ve müreffeh yaşaması için devletimizin tüm olanaklarını aralıksız vatandaşa sunmaktır. Hizmet sunumunda vatandaşımızın herhangi bir serzenişine sebep olmadan herkesin, 'Benim devletim bana bu hizmeti sunar','Benim devletim benim yanımdadır', 'Benim devletim insan olarak bana gereken ilgiyi, desteği, değeri verir' demesini sağlamaktır. Bu hepimizin üzerine düşen görevdir'diye konuştu.



Her zaman önceliğin insanlara hizmet olduğunu vurgulayan Türköz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

      'Vatandaşların her türlü talebine olumlu cevap verilemese de sabırla ve anlayışla insanlara yaklaşma ve amirlerimizden önce vicdanlarımıza hesap verme şuuruyla hareket etmeliyiz. Adalet ve tebessüm temel düsturumuz olmalı. 2013 yılı içinde de aynı anlayış içerisinde proje ve faaliyetlerimize devam edeceğiz. İlçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından, ilçenin ekonomik, sosyal, sportif, eğitim ve kültürel alanda gelişmesi ve kalkınmasına yönelik projeler hazırlanmasına önem verilmesini  isterken, 2012 yılında yaptığınız başarılı çalışmalardan ötürü hepinize teşekkür ediyorum.'

İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı,2012 yılı faaliyet döneminde gerçekleştirilen ve 2013 yılında yapılması planlanan faaliyetler ile ilgili sunumlar yapılmasının ardından sona erdi.

Kaynak: kaymakamlık.gov.tr



Editör: TE Bilisim