Tosya Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan hasta ve yaşlı bakım kursu sona erdi. Hizmete açılacak olan huzurevine ara eleman yetiştirmek üzere düzenlenen hasta ve yaşlı bakım kursu 29 Aralık 2014 tarihinde başlamıştı.

Toplam 62 kişinin eğitim gördüğü kurs 4,5 ay sürdü. Tosya Hasan Rıza Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilen kurs hafta içi 18:00-22:00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Kursiyerlere hijyen, kişisel bakım, gıda güvenliği vb. konularda eğitim verildi. 

Kursu tamamlayan katılımcılar geçtiğimiz akşam kursun anısına eğlence düzenledi.  Eğlencede veda konuşmasını okul müdürü İbrahim Yarıcı yaptı. Yarıcı, ‘Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu’ adı altında düzenlenen meslek edindirme kursunun kursiyerlere hayırlı olması dileklerini ileterek bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Eğlenceye okul müdürü İbrahim Yarıcı, öğretmenler ve kursiyerler katıldı. Kursa özel yaş pastanın kesilmesinin ardından katılımcılar gönüllerince eğlendi. Sertifikalarını alan kursiyerler huzurevleri ve rehabilitasyon merkezlerinde iş bulabilecek.


Editör: TE Bilisim