HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 2016 yılında rekor başvuru

Tosya’da Hakem Heyeti'ne yapılan başvuru sayısı 310 şikâyet oldu. Bilindiği gibi Tosya Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı, iş ve işlemlerini vatandaşa ücretsiz sunmakta olan bir resmi devlet birimidir. Amacı, tüketicilere ayıplı hizmet, ayıplı mal veren ya da tüketiciyi dolandırmak isteyen art niyetli kişi ve kurumlara karşı korumak ve haklarını savunmaktır. Tosya Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına geçtiğimiz yıl, yani 2016 yılı içerisinde toplamda 310 dosya müracaat etmiş ve bir kısmı sonuçlandırıldı bir kısmının hukuki süreci devam etmekte.

2016 yılı içinde Tosya Tüketici Sorunları Hakem Heyetine tüketici vatandaşların şikâyet ve müracaatları 278 dosya ile Bankalarda yapılan işlemler yer almakta. Bu şikâyetlerin 200’ünde vatandaş haklı 78’inde bankalar haklı çıktı. Elektronik eşyada ise 21 şikâyet dosyası açıldı. Bu şikâyetlerden 16 dosyada vatandaş haklı 5’inde satıcı firmalar haklı çıktı. Ayrıca 2016 yılında 5 su arıtma cihazı şikâyeti,4 İnternet firması şikâyeti ile 2 Enerji dağıtım firması şikâyeti bulunmakta.

2016 yılı içinde Tüketici sorunları Hakem Heyetine yapılan dikkat çekici şikâyet bir vatandaşın internet üzerinden aldığı çörek otunun sahte çıkması olmuştur. Uzmanlar İnternet üzerinden yapılan alış verişlerde daha dikkatli olunmasını ve güvenilir internet sitelerinden alış veri yapmalarını tavsiye etmektedir.

  (SDA-

Editör: TE Bilisim