30 öğrenci ile Kur’an-ı Kerim ve Dini Eğitim vermekte olan Fazıl Ateş Kız Kur’an Kursu, her yıl mezunlar vererek Kur’an-ı Kerim’i zihinlerine nakşeden Hafızlar yetiştiriyor. 5’i hazırlık aşamasında olan kursta 25 öğrenci de hafızlıklarına devam etmekteler. Yatılı ve gündüzlü olarak eğitim veren kurs, ortalama 2 yılda öğrencilerine hıfzını tamamlattırıyor.

Bilge Karadağ ve Müşerref Düzen Hoca hanımların nezaretinde Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen öğrenciler, Yasemin Daşdemir Hoca hanımın mahreç dersleri ile usulüne uygun kıraati (okumayı) da öğreniyorlar.

09 Ekim 2013 Çarşamba akşamı Müftülük Konferans salonunda saat 19:30 da Hafız bayanlar Emine Öksüz, Burcu Coşkunlu, Hasene Baloğlu ve Emine Peker için hediyelerin sunulacağı Bayanlar Kına programı ile başladı. İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz açılıştı kısa bir konuşma yaparak hafız çıkan kızlarımızı tebrik etti.

Hafızlık programı 10.10.2013 Perşembe sabahı sabah namazını müteakip Belediye Düğün Salonunda devam edecek. Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler-kaside ziyafetine ilave olarak kahvaltı programından sonra yalnızca Tosya’da gerçekleştirilen “Tarif Programı” yapılacak.

Tariflerle Ulucami’ye getirilecek hafızların, aynı gün saat 09.00’da Bayanlara ikram edecekleri Kur’an-ı Kerim ziyafeti ile program son bulacak.











Editör: TE Bilisim