HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya ilçesi Demirören Haber Ajansı muhabiri ve Haber 37 gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Çiloğlu’nun düğününde damada arkadaşları yapmadıklarını bırakmadı.

Anadolu örf ve adetlerinin yaşatıldığı Tosya’da arkadaşları tarafından damada yapılanlar görenleri şaşırttı. Dünya evine giren Emre Çiloğlu’na arkadaşları öyle şeyler yaptılar ki davetliler bile şaşırdı. Hocafakıh Mahallesi Yeni Cami sokakta yapılan düğünde, gelin alma konvoyunu durduran damadın arkadaşları Gelin arabasından Emre Çiloğlu’nu araçtan indirerek yerde dakikalarca şınav ve mekik çektirdiler.

Tosya ilçe merkezinde şehir turu atan gelin konvoyu damat evine gelir. Çektiği şınav ve mekiklerin yorgunluğu ile misafirlere ve arkadaşlarına yemek ikramından bulunan damat Emre Çiloğlu yatsı namazı sonrası damat koyma törenine hazırlanır. Her şeyden habersiz bir şekilde Camiden çıkan damat Emre Çiloğlu arkadaşları tarafından hazırlanan büyük oyunun sürprizi ile karşı karşıya kalır. Yaklaşık 15 kişiden oluşan arkadaş grubu damadın kafasına, ensesine yaklaşık 1 aydır sıcak ortamda bekletilen ve kokmaya başlayan yumurta kırarlar. Daha sonra başından aşağı iki paket un dökülen damat görme yeteneğini kaybederek sendelemeye başlar. İşte tam bu sırada arkadaşları damadın başına ve yüzüne yaklaşık 5-6 tüp dolusu tıraş köpüğü sıkar. Gecenin karanlığında bir anda neye uğradığını şaşıran damat arkadaşları tarafından yapılan şakanın finalini Tosya Çiftetellisi oyun havası eşliğinde damadı oynatarak eve girmesine izin verirler.

Renkli anların yaşandığı düğün sonrası Emre ve Reyhan Çiloğlu çiftine arkadaşları mutluluklar diledi.

(SDA-

Editör: TE Bilisim